Algemeen

Een leerling van middelbare school in Almelo besmet met corona

ALMELO - Op Het Erasmus, een middelbare school in Almelo, is een scholier besmet met het coronavirus. Het betreft hier een scholier die afgelopen week nog op school is geweest. Volgens de GGD gaat het naar omstandigheden goed met de leerling. Wel moet deze scholier 10 dagen thuis in quarantaine blijven.

Bron- en contactonderzoek

De GGD is na bekendwording van de positieve uitslag gestart met het bron- en contactonderzoek. Dat houdt in dat achterhaald wordt met wie de leerling contact heeft gehad. Uit dat bron- en contactonderzoek is gebleken welke leerlingen nauw contact hebben gehad met de besmette scholier. Zij blijven ook 10 dagen thuis in quarantaine. De overige leerlingen en medewerkers mogen gewoon naar school. Alle ouders die kinderen op hebben op Het Erasmus zijn door de school geïnformeerd over wat dit voor hen betekent.

Het Erasmus is een scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo met zes locaties in Almelo. De leerling om wie het gaat zit op de hoofdlocatie van mavo/havo/vwo aan de Sluiskade Noordzijde 68. Op Het Erasmus geldt de landelijke richtlijn voor middelbare scholen dat leerlingen onderling geen anderhalve meter tot elkaar hoeven te houden maar wel tot volwassenen.

Klachten? Blijf thuis en maak een afspraak voor een coronatest

Heb je milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? En/of heb je plotseling verlies van reuk of smaak? Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.