Algemeen

Een boerderijwinkeltje bij NMECO de Höfte

OLDENZAAL - Oldenzaal heeft er een supermarkt bij! Op maandag 25 oktober jl. werd ’t Höfke, het nieuwe winkeltje van NMECO en kinderboerderij de Höfte, officieel geopend door niemand minder dan Bjorn Kuipers. Onder belangstelling van vrijwilligers, bezoekers, medewerkers, sponsoren en de wethouder Evelien Zinkweg, was hij aanwezig om het uithangbord te onthullen.

Van het onderstel van een oude aanhanger, houten planken en een heleboel deskundigheid van een vaste groep vrijwilligers is er, na een zomer hard werken, een prachtig eindresultaat ontstaan. Rob ter Voert heeft de binnenkant van een Twents landschap voorzien.

Het hele project is mede mogelijk gemaakt door Hans Padberg van Grensland Verzekeringen, Bas Hulsink van Hubo,  Jeroen van der Meer van De StadsZolder en Jan van Hannen van Ergocare Vennik. De Höfte verkocht al langer producten van  eigen bodem maar dan vanaf de deel. In de coronaperiode zijn ze noodgedwongen overgestapt op verkoop buiten de boerderij. De zichtbaarheid was nu veel beter en zorgde voor een stijging in de verkoop, waardoor het idee van een winkeltje voor de deur is ontstaan. Hier kun je nu, als bezoeker van de kinderboerderij of als toevallige voorbijganger, producten kopen als aardappels, appels, peren en eieren. Maar ook walnoten, tamme kastanjes en honing behoren tot het assortiment. Uiteraard afhankelijk van het seizoen en allemaal duurzaam geproduceerd. Daarnaast heeft het winkeltje ook een educatieve waarde want kinderen kunnen in hun eigen omgeving zien waar de producten uit de natuur vandaan komen. Dat een ei uit een kip komt is bij de meeste wel bekend maar dat sommige kastanjes eetbaar zijn en walnoten aan bomen groeien wellicht wat minder.

Om het betalen wat makkelijk te maken voor iedereen, hoopt de Höfte binnenkort ook betaling via telefoon of pinpas mogelijk te maken. Het boerderijwinkeltje houdt dezelfde openingstijden als de kinderboerderij aan: elke dag van half 9 ’s ochtends tot half 5 in de avond. Op zaterdag tussen 12 en 15 uur zijn ze even gesloten.