Algemeen

Een bijzonder jubileum bij Loohuis Installatietechnieken Fleringen!
Jan ter Haar, 82 jaar, 65 jaar in dienst

FLERINGEN - Jan ter Haar startte in juli 1957 op 16-jarige leeftijd met alle werkzaamheden die op zijn pad kwamen, divers klantenwerk genaamd. Daarnaast repareerde hij radio’s, televisies en fietsen. Het merendeel van zijn werk deed hij op de fiets. Later ook op de brommer, de boeren langs met een handgeschreven papieren rekening om het klein geld op te halen. Een werkweek duurde toen nog tot zaterdagmiddag 13.00 uur.

Service en onderhoud

Rond 1975 werd de afdeling Service opgericht, Jan werd servicemonteur. Van wasmachines tot televisies en kachels, hij maakte het schoon, pleegde onderhoud en verleende service.

Bij de Woningstichting in Vriezenveen was Jan de vaste servicemonteur. Een mobiele telefoon was er nog niet, dus hij werd thuis gebeld als er ’s avonds of in het weekend (tijdens Studio Sport) een storing was.

Het vervolg

Voor Gorate Houtskeletbouw verzorgde hij door het hele land de opleveringen en laatste opleveringspunten.

Jan regelde de inbedrijfstelling van elektra, verwarming, gas en meer. Later werkte hij in het magazijn en kreeg hij kantoorwerk.

Momenteel repareert deze duizendpoot nog iedere donderdag gereedschap en is hij aan het graveren, stickeren en spuiten.

Herinneringen

Vele dienstjaren met vele mooie herinneringen. Vroeger werd er nogal eens kattenkwaad uitgehaald. Op een maandag- ochtend om 9.00 uur zat Jan aan een pilsje met broer Frans in Tubbergen omdat de koelkast volgens de klant eerst leeg moest voordat deze gemaakt mocht worden. En toekijken hoe twee collega’s uren krantensnippers van de straat in Nijverdal moesten opruimen omdat de politie ze had betrapt bij het strooien van krantensnippers uit de auto. De collega’s hadden de keuze uit opruimen of een bekeuring van zeven gulden vijftig.

Naast hard werken heeft Jan bij Loohuis ook veel gezellige momenten beleefd. Van de bruiloft van Bernard en Annie Loohuis, tot personeelsfeesten en diverse jubilea. 

Bedankt

Jan, al 65 jaar een zeer gewaardeerd lid van de Loohuis familie! Uniek.

Bedankt voor alles en Loohuis Installatietechnieken hoopt je nog vele jaren de poort binnen te zien wandelen.