Algemeen

Echtpaar Dennis en Angeliek uit Geesteren zien Abraham en Sarah op dezelfde dag

GEESTEREN - Je moet het maar treffen. Ben je als stel van hetzelfde geboortejaar ook  allebei nog ‘s jarig op 14 april. Dennis en Angeliek Kokhuis  zijn er na ruim 30 jaar wel aan gewend. Maar 50 worden op dezelfde dag is dan toch wel heel bijzonder. Dat vonden familie, buren, collega’s, en vrienden in elk geval wel. In het diepste geheim organiseerden zij maar liefst 50 Abrahams en Sarahs die samen de jarigen persoonlijk kwamen feliciteren. 

Bij de eerste kennismaking bij Bays dacht Dennis Kokhuis dat Angeliek hem in opdracht van zijn kameraden voor de gek hield toen ze zei dat ze op 14 april 1972 geboren was. “Zelfs een paspoort kwam eraan te pas. Maar het klopte echt”, aldus Dennis.

Invasie van Abrahams en Sarahs

Voor hun drie zoons Mats, Jort en Sem, familie en bekenden was het de afgelopen weken soms peentjes zweten. Want met twee appgroepen: één voor Abraham en één voor Sarah, moest dubbel worden nagekeken of het juiste bericht wel naar de juiste appgroep ging. Daarnaast mochten Dennis en Angeliek niet weten dat er onder de radar een 50-tal Abrahams en Sarahs werden gemobiliseerd. Een flinke klus waar de moeder en broer van Angeliek en de broer en schoonzus van Dennis ruim drie maanden mee bezig waren Afgelopen woensdagavond kon het grote stilzwijgen eindelijk worden verbroken. “Eerst kwamen er twee verkleed de straat inlopen”, vertelt Angeliek. “En ineens kwam er een hele lange sliert achteraan. Eén voor één feliciteerden ze ons waarna wij moesten raden wie ze waren. Het bleken bekenden te zijn vanuit Rosmalen en Enter tot aan Enschede en Saasveld. Zo ontzettend leuk!”

Flink uitpakken voor  100e verjaardag

Hun verjaardagen houden ze uiteraard al jaren samen. “We hebben altijd gezegd dat als we het mee mogen maken om allebei 50 te worden, dus samen 100, we flink gaan uitpakken”, laat Dennis weten. “Bovendien zijn we enorm blij dat het weer kan na die lange coronaperiode. Het is echt te merken dat mensen ook weer zin hebben in een feestje.” En feest, dat gaf ‘t. De twee-keer-50  verjaardag vierde het ‘gouden stel’ bij Café Kottink in Geesteren. “Iemand zei voordat we trouwden: ‘als jullie nou gaan trouwen op jullie 25e hebben we 25 jaar later driedubbel feest”, vertelt Angeliek en vervolgt lachend: “Dat hebben we maar niet gedaan. Dan kom je er ook zo knieperig vanaf. We zijn een jaar later getrouwd.”

Dennis en Angeliek kijken terug op een onvergetelijke dag. Dat ze zich nu vijftigers mogen noemen vinden ze geen enkel probleem. “Ach”, besluit Dennis grappend, “gedeelde smart is halve smart.”