Algemeen

Droom van Stefano komt uit in Borne: Barbershop ‘The Italian Barber’ inclusief conceptstore!

BORNE - In het centrum van Borne aan de Nieuwe Kerkstraat 29, naast de buren Flink schoenreparatie, de Zuivelhoeve en Brama2Wielers is medio augustus een nieuwe zaak geopend. De barbershop ‘The Italian Barber’ inclusief een mooie, bijpassende conceptstore van de barbier Stefano Juliano. Een zeer mooie, nieuwe aanwinst voor Borne en omgeving! Redelijk veel klanten hebben zijn nieuwe barbershop al ontdekt.

Tekst en foto’s door Hans Kamphuis

Het vak geleerd bij de wereldberoemde barbershop ‘Schorem’ in Rotterdam

Stefano heeft Italiaanse roots en komt van oorsprong uit Leiden. Z’n Italiaanse ouders ouders hadden een Italiaans restaurant in Leiden. Inmiddels woont hij nu al circa drie jaar in Borne en is hier getrouwd en z’n dochtertje is hier geboren. Hij woont met plezier in Borne en vindt het een mooie plek om te wonen en te werken.

In 2013 heeft hij de opleiding tot barbier afgerond bij één van de wereldberoemde barbershops, namelijk bij de barbershop ‘Schorem’ in Rotterdam. Toendertijd is ook de naam ‘The Italian Barber’, als idee, ontstaan. Hij heeft deze naam ook meteen als domeinnaam vastgelegd omdat hij een droom had om eens een eigen barbershop te starten.

“Ik heb hiervoor eerst veel ervaring willen opdoen in zowel binnenland als ook in het buitenland. Natuurlijk ook in Italië in relatie tot mijn roots én ook mijn idee om een Italiaanse barbershop met een conceptstore te beginnen” geeft hij in het gesprek aan, onder het genot van een heerlijke kop Italiaanse koffie. Z’n eerste plannen en ideeën voor een eigen barbershop heeft hij in de afgelopen jaren steeds meer aangepast en verfijnd op basis van de opgedane ervaringen en ook z’n gevoel voor details. Ook heeft hij vele vintage spullen voor de inrichting van zijn shop al vele jaren bijeen verzameld. “Het moet een goede sfeer en beleving uitstralen en het moet kloppen met elkaar.” zegt hij met veel oog voor detail. Dat kun je ook duidelijk zien aan de sfeervolle inrichting van zijn nieuwe barbershop.

The Italian Barbershop

De aandacht voor de klant en de beleving in zijn shop vindt Stefano zeer belangrijk. “Mannen, zowel jong als oud, kunnen worden geknipt (‘Gents Haircut’) of gescheerd (‘Italian Shave’) of een uitgebreide baardbehandeling krijgen. De afstemming met de klant is essentieel om samen te kijken naar de best passende behandeling. Zowel ‘Old School’ als moderne stijl is mogelijk. Het moet een moment zijn voor de klant om te onthaasten onder het genot van een koffie of een drankje met sfeervolle muziek op de achtergrond.” aldus de trotse en enthousiaste Stefano.

Conceptstore

Het is een passie van hem om in deze conceptstore de beste producten te hebben, zowel op het gebied van haar en baard, zoals scheersets, aftershaves en andere bijbehorende producten. Ze zijn niet van één leverancier en ook niet aan één merk gebonden. Daarnaast zijn ook vele, Italiaanse lifestyle producten zoals armbanden, zonnebrillen, badzout, woondecoratie maar ook heerlijke en bijzondere pasta’s, sausen en bieren te koop. “Eigenlijk teveel om op te noemen, de inwoners van Borne moeten zelf maar snel komen kijken. Ook dames zijn welkom in de conceptstore om iets moois of een lekkernij te kopen. Regelmatig worden nieuwe producten toegevoegd en gewisseld om het ook spannend te houden. Tevens heb ik ook dag-, week- en maandaanbiedingen.” geeft Stefano op een wervende toon aan.

Gevarieerde openingstijden

De openingstijden zijn gevarieerd en de barbershop is zes dagen open:

  • overdag : dinsdag en woensdag 9.00 – 18.00 uur en vrijdag en zaterdag 9.00 – 17.00 uur
  • ’s avonds : maandag en donderdag 18.00 – 22.00 uur.

Voor meer informatie kijk op website : www.theitalianbarber.nl