Algemeen

Doppenactie gaat over naar De Windroos

OLDENZAAL - Donderdag 8 juli 2021 gaat de boeken in als een historische dag. Het was de afsluiting van vijf jaar lang inzamelen van doppen. Het “magische magneet” stokje werd door initiatiefnemer Henk Winkelhuis letterlijk doorgegeven aan Frank Kotte. Frank en Bennie Nordkamp nemen namens De Windroos de inzameling over. Prachtig dat het initiatief een vervolg krijgt.

Op de foto Andrea Schot (KiKa), Frank Kotte (De Windroos) en Jolanda van Tellegen (Skik).

Andrea Schot (KiKa) en Jolanda van Tellegen (Skik) kregen beide uit handen van Frank Kottte een cheque overhandigd van € 610,95. Dat was de opbrengst van de kroonkurken van het schooljaar ‘20-‘21. In vijf jaar tijd zijn er maar liefst 14.466 kilo kroonkurken ingezameld. Omgerekend zijn dat 6.148.050 doppen. Meer dan 6 miljoen keer heeft dus iemand bedacht om het dopje niet weg te gooien!!! Hoe mooi is dat! Het leverde ook nog eens € 3.868,34 voor zes goede doelen. Daarnaast werden er nog massa’s kilo’s kunststof doppen ingezameld voor meerdere goede doelen waaronder Opleiding Geleidehond en geld voor onderzoek ziekte MD.

Henk Winkelhuis: “We kunnen spreken van een klassieke win-win-win-win-win-situatie. Er is flink gewerkt aan bewustwording op het gebied van milieu, er is een flinke bijdrage geleverd aan een circulaire economie door hergebruik van duizenden kilo’s kroonkurken en kunststof doppen, meerdere goede doelen hebben een mooie financiële bijdrage gekregen en er is gezorgd voor verbinding en ontmoeting door alle mensen die hebben geholpen met inzamelen. De laatste ‘win’ is dat ongetwijfeld veel mensen erg blij geweest toen ze hun bijdrage (hoe groot of klein ook) aan het aantal kroonkurken hebben geleverd.”

Het Twents Carmel College locatie Potskampstraat stopt dus met het inzamelen van de doppen. De Windroos (Berkstraat) neemt het stokje over. Ut stöp dus nog nig met de döp. 

Op de foto Andrea Schot (KiKa), Frank Kotte (De Windroos) en Jolanda van Tellegen (Skik).

Uw reactie