Algemeen

Doneer nu en geef Rianne haar operatie

RIJSSEN - Stichting Steun Rianne Scholman is een crowdfundactie gestart om de operatie voor Rianne Scholman te financieren. Om deze operatie mogelijk te maken is 125.000 euro nodig.

Stichting Steun Rianne Scholman is een initiatief van familie en vrienden van Rianne Scholman uit Rijssen. Deze stichting is eind september 2020 opgericht en streeft er primair naar om de kosten, die Rianne Scholman moet maken voor een aangepaste rolstoelbus, het onderzoek en operatie in het buitenland, te financieren.

Rianne Scholman is een vrouw van 36. Ze is getrouwd met Bart Scholman en samen hebben ze twee kinderen, Boaz (11) en Ben (10). Tot 2011 leidde ze een normaal leven. Na de bevalling van Boaz kreeg ze koorts en viel ze flauw. Door de val ontstond een instabiele fractuur in de tweede lendenwervel (L2). Hiervoor kreeg ze een conservatieve behandeling en moest ze drie maanden bedrust houden. Daarna begon het revalidatieproces, dit leverde niet het gewenste resultaat op. Een behandelend fysiotherapeut wees Rianne erop dat ze mogelijk het Ehlers Danlos Sydroom had. Via de huisarts is ze verwezen naar het Radboud UMC in Nijmegen. Hier is na onderzoek, door een klinisch geneticus, bevestigd dat er sprake is van het Classical Liked Ehlers Danlos Syndroom. Dit is een zeldzame vorm van het Ehlers Danlos syndroom, wat op zich al een zeldzame ziekte is. In september 2020 is hier de diagnose POTS aan toegevoegd.

Concreet betekent dit voor Rianne dat ze momenteel het grootste deel van de dag liggend doorbrengt. Ze wordt geholpen bij het douchen en aankleden en bij de zorg voor haar kinderen Boaz en Ben.

April 2021is Rianne afgereisd naar Spanje voor verder onderzoek naar de ernstige klachten die ze ervaart. Er blijkt sprake van instabiliteit in de nek. Rianne besluit op dat moment om eerst een aantal andere behandelingen te ondergaan om te kijken of dit verbetering brengt, zoals het dragen van een nekkraag en bepaalde diëten. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Juni 2022 is Rianne opnieuw naar Spanje afgereisd waar is geconstateerd dat de instabiliteit is verergerd. Om de kwaliteit van leven te verbeteren en de achteruitgang te stabiliseren heeft Rianne besloten om tot opereren over te gaan. De operatie staat gepland op 21 oktober 2022. Deze operatie wordt niet uitgevoerd in Nederland en niet bekostigd door de zorgverzekeraar. Om de kosten van deze operatie te kunnen financieren is hulp nodig en daarom is Stichting Steun Rianne Scholman gestart met een crowdfundactie.

Voor meer informatie zie: www.stichtingsteunriannescholman.nl.

 

Uw reactie