Algemeen

Doe zaterdag 28 mei extra boodschap voor Voedselbank

OLDENZAAL / DINKELLAND - De jaarlijkse inzamelingsactie van houdbaar voedsel bij supermarkten door de Voedselbank Oost Twente, die eind vorig jaar moest worden afgeblazen vanwege de coronamaatregelen, vindt nu plaats op zaterdag 28 mei. Op die dag kunnen klanten van in totaal dertien supermarkten in Oldenzaal, Denekamp, Ootmarsum en Weerselo van 10.00 tot 15.00 uur een extra boodschap doen voor het goede doel.

Bij de ingang van de supermarkt krijgen klanten door vrijwilligers een flyer uitgereikt met een ‘boodschappenlijstje’ met daarop producten die extra kunnen worden gekocht ten behoeve van klanten van de Voedselbank. Bij het verlaten van de supermarkt kunnen de extra gekochte producten worden ingeleverd bij vrijwilligers.

Aanvulling

De inzamelingsactie maakt het mogelijk om de wekelijkse pakketten voor de klanten van de Voedselbank waar nodig aan te vullen. Dat is geen overbodige luxe, want afgelopen week werd bekend dat landelijk het aantal klanten van Voedselbanken met 15 procent steeg. Dat komt neer op 6000 huishoudens. Oorzaken van de stijging zijn vooral de hogere energieprijzen, maar ook de inflatie meer in het algemeen alsmede de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Het Nibud ziet intussen ook een toename van financiële problemen bij mensen met een modaal inkomen. Dit alles is ook merkbaar bij de Voedselbank Oost Twente, die sinds 2008 wekelijks voedselpakketten verzorgt voor zo’n 150 klanten in het werkgebied Oldenzaal en Dinkelland. Extra aanvulling van de reguliere voedselvoorraad, die langs andere ‘kanalen’ op peil wordt gehouden, is dan ook meer dan welkom.