Algemeen

Diploma behalen en stage lopen bij Almelose voetbalverenigingen

ALMELO – Het ROC van Twente biedt in samenwerking met onder andere de Actief Betrokken Clubs ASV’57, PH en Oranje Nassau al jarenlang de Entreeopleiding dienstverlening of zorg aan. Met ingang van januari 2020 is het mogelijk om de praktijkervaring van deze eenjarige opleiding bij de voetbalverengingen PH of Oranje Nassau op te doen. Deze Actief Betrokken Clubs zetten zich graag op maatschappelijk vlak in en willen daarom studenten de kans geven stage te lopen op de vereniging. Bovendien financieren de verenigingen de kosten van de opleiding.

De Entreeopleiding Assistent dienstverlening en zorg van het ROC van Twente is voor alle mensen van 18 jaar en ouder in Almelo, die geen diploma hebben, maar wel een toekomst voor zich zien in de zorg of dienstverlening. De opleiding is bij uitstek geschikt voor vroegtijdige schoolverlaters, jonge moeders, Wajongers, mensen met faalangst of met een allochtone achtergrond.
 
De Entreeopleiding dienstverlening en zorg duurt één jaar. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Naast de praktijkuren volgen de studenten één dag per week lessen en besteden zij ongeveer vier uur per week aan zelfstudie. De zestien wekelijkse praktijkuren bestaan uit een stage bij Oranje Nassau of PH. Studenten leren dan vervolgens de kneepjes van het gastheervak, draaien bardiensten, verrichten schoonmaakwerkzaamheden en ondersteunen bij maatschappelijke activiteiten en projecten. Tijdens de lessen krijgen de studenten de volgende vakken: loopbaan en burgerschap, Nederlands, rekenen en vaktheorie. 
 
De student krijgt begeleiding van een vast contactpersoon van de voetbalvereniging. Ook het ROC van Twente zorgt voor een vast contactpersoon voor iedere student. Studenten die de opleiding met goed resultaat afronden, ontvangen een mbo-diploma niveau 1. Na deze opleiding kun je blijven werken als assistent in de dienstverlenende sector en zorg. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld een mbo-opleiding niveau 2. 
 
De lessen van deze praktijkgerichte opleiding vinden plaats bij drie Almelose voetbalverenigingen: Oranje Nassau, ASV’57 en PH Almelo. Rustige, goed bereikbare locaties waar studenten optimaal kunnen leren. Op deze manier zorgen deze drie Actief Betrokken Clubs in samenwerking met het ROC van Twente, Mantelzorg Almelo, Carrint Reggeland, De Twentse Zorgcentra en gemeente Almelo voor participatie, activatie, lokale en maatschappelijke betrokkenheid. En natuurlijk mbo-diploma’s voor de studenten die inmiddels doorgaan naar een vervolgopleiding (mbo niveau 2) of een baan hebben. 
 
Meer informatie
In januari 2020 start deze opleiding. Ben je benieuwd of deze opleiding en stage bij één van de twee voetbalverenigingen iets voor jou is? Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus neem bij interesse snel contact op met Ruben Wassink, mail: r.wassink@sportbedrijfalmelo.nl of tel. 06 40388483.