Algemeen

De Huiskamer Nijverdal viert eerste lustrum

NIJVERDAL - De Huiskamer van Nijverdal is zaterdag 29 augustus precies vijf jaar officieel geopend. 

 

“Normaal zouden we dat vieren met een open huis, maar omdat er nu niet zoveel mensen tegelijkertijd naar binnen mogen, gaan we dit vieren met het uitdelen van ijsjes voor onze deur aan de Markt 3 van 13.00 tot 16.00 uur”, vertelt voorzitter Mark Paalman.

 

Paalman kijkt tevreden terug op de afgelopen vijf jaar. “Aafko de Vries heeft het idee uitgewerkt om te zorgen voor een plek waar je sociale contacten en gezelligheid kan vinden. Ik kan zeggen dat dit goed is gelukt, het is echt een plek geworden waar lief en leed wordt gedeeld. Ik kreeg laatst een bericht van een van onze bezoekers over de rol die De Huiskamer in haar leven speelt. De leuke gesprekken, dat het soms net een groot gezin lijkt en hoe makkelijk en ontspannen voorheen verlegen mensen deel beginnen te nemen. Daar doe je het echt voor.”


Hoogte- en dieptepunten
In de afgelopen vijf jaar zijn er hoogte- maar ook dieptepunten geweest. “Het verlies van onze huismeester Gerrit Dekker en nog geen jaar later vrijwilliger Harry Roelofs waren zware klappen. Ook is corona een flinke uitdaging omdat juist nu mensen echt behoefte hebben aan een sociale uitlaatklep en geborgenheid, maar we tegelijkertijd ook strikter regels zoals afstand en handen wassen moeten handhaven. Dat wringt nog wel eens, maar het is nu niet anders. Juist omdat mensen elkaar willen opzoeken moeten we veiligheid kunnen bieden. We zijn momenteel aan het kijken of we ook in de middag weer open kunnen en de kookgroep weer op kunnen starten.”

 

De Huiskamer hoopt de komende vijf jaar gezelligheid te kunnen blijven bieden in het centrum van Nijverdal. Wie zin heeft in een kop koffie en gezelligheid is van harte welkom om doordeweeks tussen 10.00 en 12.00 uur langs te komen. Momenteel is er een expositie met mooie kleurige schilderijen van Joop de Vries te zien.

 

De Huiskamer is ook bespreekbaar voor vergaderingen en bijeenkomsten. Tijdens openingstijden is De Huiskamer bereikbaar op 06 1968 6280. Mailen kan ook naar coördinator Marjanne van Egmond: info@dehuiskamernijverdal.nl

 

Wie De huiskamer wil steunen kan doneren op bankrekeningnummer NL89 RABO 0147 4303 05

Voor meer algemene informatie kan men contact opnemen met Mark Paalman: 06 4169 7339 of e-mail: Paalman.mark@gmail.com