Algemeen

De acht muziekverenigingen uit de gemeente Tubbergen doen mee aan WAK!

TUBBERGEN - Van maandag 7 tot en met 13 november a.s. wordt de Tubbergse week van de Amateurkunst gehouden. De acht muziekverenigingen doen mee in de vorm van open repetities. Laat je zien, laat je horen! Muziekverenigingen vervullen een sociale en culturele functie binnen de samenleving. Wat zou het stil zijn als er tijdens vele evenementen geen muziek wordt gemaakt. Muziek verbindt, biedt troost en is als cement tussen mensen bij vele gelegenheden. Muziekverenigingen maken muziek voor jong en oud, dus voor iedereen.

In de week van de amateurkunst bieden de muziekverenigingen via open repetities gelegenheid om mee te kijken en te luisteren. Iedereen kan binnenlopen. Ook is er een project Jeugdorkest waarbij de gemeentelijke muzikantjes die minimaal een jaar les hebben kunnen deelnemen. Er zijn hiervoor repetities gepland.

Het Concert Jeugdorkest is op dinsdag 8 november en start om 19.30 uur in de Zeshoek te Geesteren. Misschien lijkt het je leuk om daarna zelf te komen meedoen. De muziekverenigingen zijn verenigd in de Federatie voor Muziekgezelschappen Tubbergen, oftewel de FMT.

De FMT organiseert in de gemeente Tubbergen het muziekonderwijs voor jeugdigen tot 21 jaar. Muziekopleidingen voor alle muziekinstrumenten en zang worden verzorgd en Kaliber Kunsten School is de uitvoerder. Ook ouderen kunnen muziekonderwijs volgen. Als je al een instrument bespeelt, kun je aansluiten bij een muziekvereniging.

Laat je zien, laat je horen en kom naar een open repetitie. Let op de agenda met informatie van wanneer, waar en hoelaat. Voor meer informatie over de WAK ga je naar de website cultuurintubbergen.nl/ wak2022

Hier kun je je ook aanmelden als deelnemer.