Algemeen

Dankzij loodzware tocht is realisatie Speelgoedbus stapje dichterbij

ALMELO - Ze hebben de eindstreep gehaald, Adrian Oostlander, Jampie van de Dutch Beardo's en Joost Konijnenbelt. De eerste twee hebben een afstand van 200 kilometer in 5 dagen gelopen. Joost heeft in zijn rolstoel de afstand naar Siebengewald in Noord-Limburg en weer terug naar Almelo afgelegd. Hiermee werd 1695 euro opgehaald om een mobiele Speelgoedbank te realiseren. 

“Wat een geweldig avontuur, met een fantastisch resultaat”, geeft Joost Konijnenbelt aan. Het doel van de actie is om geld in te zamelen voor een mobiele speelgoedbus, een initiatief van Speelgoedbank Twente. Met een mobiele speelgoedbank kan Speelgoedbank Twente speelgoed brengen bij kinderen in Twente die nauwelijks iets hebben. Voor de realisatie van de Speelgoedbus is in totaal 30.000 euro nodig. Tweederde was al binnen. Dankzij de drie mannen is de realisatie weer een stapje dichterbij.

Lieneke Bolhuis, voorzitter van de Speelgoedbank, bedankte bij het vertrek het drietal op voorhand al voor hun inzet. De drie mannen vertrokken vrijdag 24 februari vanuit de Almelose binnenstad voor hun tocht, die uiteindelijk zeer koud en zwaar was. Gelukkig kregen ze veel steun van medeleden van de Dutch Beardo's en medewerkers van de Speelgoedbank. En ze hielden vol, want een speelgoedbus voor de Speelgoedbank moet er volgens hen komen.

De eerste dag moest al een paar kilometer extra afgelegd worden, doordat een bruggetje eruit lag. De wandelaars konden er wel door, maar Joost niet met zijn rolstoel. Begin van de avond, in het donker, liep het volgens Adrian ‘nog steeds op rolletjes’. Van slapen kwam er weinig, doordat het koud was in de tent. Het was dus echt afzien voor de ‘drie musketiers’.

De volgende ochtend voor 7 uur stonden de mannen er al weer klaar voor. En zandpad of niet, ook Joost ging door waarvoor de wandelaars veel respect hadden. Op de derde dag werden de mannen op de laatste kilometers naar Limburg vergezeld door vrienden, waardoor ze het mede hebben volgehouden. “En de motivatie voor de kids.” Halverwege zondagmiddag werd Siebengewald aangedaan, waarna diezelfde dag nog de terugtocht naar Almelo werd ingezet.

Maandagochtend hadden de mannen het zwaar. “Het is bar en bar koud, het is zwaar. We zijn moe, we zijn op.” Maar opgeven was geen optie.

Dinsdag werden de laatste 50 kilometers ingezet. Onder belangstelling van familie, vrienden en vrijwilligers van de Speelgoedbank Almelo werden de drie toppers Adrian, Jampie en Joost warm onthaald met vuurwerk en applaus. Adrian: “Ik ben gesloopt. Ik ben op, maar we hebben het gered. Ik ben trots op iedereen, we hebben het met z’n allen gedaan.”

Onderweg werden korte filmpjes als update gemaakt, zodat sponsoren en andere belangstellenden het drietal konden volgen op hun weg richting Siebengewald en weer terug naar Almelo. Deze zijn nog terug te kijken op de facebooksite van de Dutch Beardo’s.

Inmiddels zijn er nog enkele donaties binnengekomen, waardoor de tussenstand op ruim €2000 staat. Doneren kan nog altijd op www.speelgoedbank-almelo.nl.