Algemeen

Danae Slooff wint titel Miss Teen of Overijssel 2022

ALMELO - De stralende Danae Slooff uit Almelo is gekozen tot Miss Teen of Overijssel. In het Theaterhotel wist de Almelose de andere tienermeiden achter zich te laten en zich tot mooiste van alle Overijsselse tieners te kronen.

Danae Slooff tijdens de finale in het Theaterhotel Almelo. Foto: Roy Froma Fotografie

De 16-jarige Almelose schone zit in het examenjaar VMBO op het Canisius in Tubbergen. Voor volgend schooljaar heeft ze zich al ingeschreven bij het ROCvoor de opleiding junior accountmanager.

“Een mooie, brede opleiding. Maar ik ga eerst kijken wat deze Miss verkiezing mij allemaal mag brengen. Vooral fotoshoots lijken me erg leuk om te doen.”

Drive thru op hakken

Danae ontving via Instagram een bericht van Tess Wevers, Miss Teen of Overijssel 2020 / 2021 . “Ik was gescout voor de casting. Begin dit jaar ontving ik haar bericht, dus zoveel tijd heb ik niet gehad om mij voor te bereiden”, zegt Danae.

Vanwege de toen nog geldende coronamaatregelen was er geen grote presentatieshow. “Met een soort drive thru kreeg ze twee minuten om jezelf te presenteren. Je moest een tent naar binnenlopen op hakken, jezelf voorstellen en een stukje op de catwalk lopen.”

De Almelose scholiere kreeg te horen dat ze bij de laatste twintig deelneemsters hoorde.

 “Alleen dat al was een hele eer. Ik ben net 16 jaar en heb nog niet zo heel veel op hakken gelopen. De coaches en de andere meiden slepen je er echt door heen. Ik heb het als een heel gezellige tijd ervaren.”

Voor de provinciale finale was ze enorm zenuwachtig, maar ze wist zich er doorheen te slaan. In vier rondes moest Danae zich zo goed mogelijk presenteren aan de jury. Een voorstelronde, bikinironde, presentatie in galakleding en tenslotte de hashtag ronde waarin de aanstaande missen antwoord moesten geven op vragen.

“Ik had nog nooit voor zo’n groot publiek gestaan. Maar had er wel alle vertrouwen in. Ik kreeg twee Engelse vragen, dat vond ik zo lastig. Gelukkig kreeg ik daarna enkele vragen in het Nederlands en die gingen wel goed gelukkig.”

Body positivity

Danae kreeg de hashtag ‘body positivity’. Iets waar zij zich helemaal in kan vinden. “Van tevoren kregen we enkele hashtags toegestuurd, zodat we ons goed kon voorbereiden.

Een positieve kijk op jezelf vind ik een erg belangrijk onderwerp, omdat de laatste tijd meer mensen onzeker worden op en door social media. Een maatje te groot of te klein; ieder persoon is hoe hij is. Niemand moet dat aan je veranderen.” 

En dat is wat ze ook wil uitdragen in de landelijke finale, die op 2 juli plaatsvindt. Wie die finale wint, mag Nederland vertegenwoordigen bij de internationale finale in het najaar.

Om zich goed voor te bereiden, heeft ze de laatste provinciale miss beauty verkiezingen bijgewoond. Daarnaast is er elke zondag een training, waaronder catwalk training, en zijn er fotoshoots. En thuis in Almelo wordt er veel geoefend. Danae doet er alles aan om Miss Teen of the Netherlands te worden.

 “Tess Wevers heeft als Miss Overijssel heeft veel samenwerkingen. Het kan zijn dat het je werk wordt op social media. Alleen dat al zou heel mooi zijn. Ik ga mijn uiterste best doen om het nog een stapje verder te schoppen.” Haar sterkste punt voor de landelijke finale? “Gewoon lekker jezelf zijn. Daardoor straal je ook echt naar het publiek.”