Algemeen

Crea-club Wierden doneert zevenhonderd euro aan dagvoorziening Carintreggeland

WIERDEN/YPELO – Dagvoorziening Carintreggeland, gevestigd bij Zorgboerderij De Piet aan de Voorbroeksweg in buurtschap Ypelo, heeft vorig week maandag een cheque ter waarde van zevenhonderd euro ontvangen van de Crea-club Wierden. Medewerkers Jené Wessels en Roelien van Leussen van Carintreggeland De Piet waren blij verrast. Ze namen de cheque dankbaar in ontvangst van Gerry Veldhuizen namens de Crea-club Wierden. “Ontzettend fijn, bedankt. We willen het geld onder andere heel graag besteden aan een mooi, interactief gezelschapsspel om dit hier met onze deelnemers te kunnen spelen”, aldus Wessels.

De deelnemers (senioren) zijn één of meerdere dagen per week bij De Piet en zij komen met name uit Wierden, Rijssen, Enter en Almelo. De Crea-club Wierden bestaat uit een groep van acht dames uit respectievelijk Wierden en Almelo. Zij maken al heel wat jaren de mooiste kaarten zoals felicitatie- en beterschapskaarten, kerstkaarten en kaarten voor andere gelegenheden. Dit zijn kleurrijke kleine kunstwerkjes met veel knip- en plakwerk om een reliëf op de kaarten te krijgen. Tevens staan er op veel kaarten mooie borduursels. “Het werkt therapeutisch en tevens ontspannend en we hebben onderling leuke contacten”, aldus de dames.

De Crea-club Wierden zag het levenslicht in 2003, dankzij een paar dames die lid waren van het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor. Sommigen van hen zijn nog steeds lid van dit koor. “We vonden kaartjes maken allemaal leuk om te doen, vandaar dat we er gezamenlijk mee begonnen zijn. In het begin maakten we alleen kerstkaarten en verkochten deze om de kas van ons koor te spekken. Gaandeweg kwam er steeds meer vraag naar andersoortige kaarten en toen zijn we daarmee aan de slag gegaan”, aldus Veldhuizen.

Vanaf 2009 tot en met 2018 heeft de Crea-club Wierden zich ingezet voor de stichting Zonnebloem in Wierden en stonden zij weleens op marktjes, zoals met name de kerstmarkt in de parkeerkelder van de Botterhof. “Maar daar worden nu geen kerstmarkten meer gehouden. Eigenlijk wel jammer, want daar was de opbrengst heel goed. We verkopen de kaarten momenteel alleen vanuit huis. Verkoop aan huis deden we altijd al wel en de beste reclame is vaak mond-tot-mondreclame. We verkopen jaarlijks veel kaarten”, vult Jannie Hakvoort uit Wierden aan. Ongeveer één keer per maand op een maandagmorgen, komen de dames bij elkaar, op het adres van Gerry Veldhuizen in Wierden. “Eerder deden we het nog weleens om beurten, steeds bij iemand anders, maar we vonden het toch beter om het centraliseren op één plek. Ik heb dus ook het materiaal in huis. We overleggen wie wat doet aangaande het knip-, plak- en borduurwerk op de kaarten en een ieder neemt wat materiaal mee om thuis verder aan de kaarten te werken.”

Het blijkt dat de één liever knipt en plakt en de ander juist liever borduurt. “We krijgen dan gewoon huiswerk mee”, lacht Yvonne Boom uit Almelo. Materialen vergaren ze onder andere op een beurs in Hardenberg, bepaalde winkels of via internet. De kaarten kosten een euro of 1,20 euro per stuk. Voor meer informatie over het aanschaffen van leuke kaarten voor allerlei gelegenheden kan contact worden opgenomen met Gerry Veldhuizen, telefoon 0546 – 57 11 53. Zie ook de Facebookpagina van de Crea-club Wierden.