Algemeen

Coop Vriezenveen heropent als PLUS Vriezenveen

VRIEZENVEEN – Op woensdag 4 mei 2022 heropende Coop Vriezenveen aan Westeinde 20 als PLUS Vriezenveen. De geheel vernieuwde winkel heeft haar klanten heel veel te bieden. Zoals een ruim versassortiment, Fairtrade-producten, biologische producten én heel veel lokaal assortiment. De klant hoeft bovendien niet te wennen aan een nieuw team: de vertrouwde gezichten blijven de service bieden die de klant gewend is.

Resultaat van fusie tussen Coop en PLUS

Sinds begin 2022 zijn Coop en PLUS gefuseerd. Een gevolg van de fusie is dat alle Coop-supermarkten gefaseerd worden omgebouwd naar PLUS-winkels. In drie jaar tijd veranderen ruim 300 winkels van kleur: Coop-oranje wordt PLUS-groen. In 2022 is het de beurt aan de eerste 70 winkels, waaronder PLUS Vriezenveen.

Fairtrade, biologisch en lokaal assortiment

De supermarkt is volledig vernieuwd. Daarmee verdwijnt het goede van de vertrouwde Coop-winkel overigens niet. Supermarktmanager Johnny Hummel: “De Coop-winkel was slechts drie jaar oud. Onze klanten zijn dus gewend aan een fantastisch nieuwe winkel en dat blijft het. Ondanks een ander uiterlijk, blijven we onze klanten de vertrouwde kwaliteit bieden. Met de vertrouwde gezichten, want we blijven met hetzelfde team werken.”

Johnny Hummel: “Het assortiment is grotendeels hetzelfde, we hebben hier nog wel producten aan toegevoegd. We blijven het vlees van Slagerij Holland en de eieren van de lokale eierboer aanbieden. We gaan samenwerken met speciaalbierbrouwerij Brewery42. Daarnaast is er veel focus op het Fairtrade-assortiment en krijgen we veel biologische producten op de versafdeling. Daarbij zorgen we voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar.”

Ambachtelijk en vers

Ambachtelijk en vers staan bij PLUS Vriezenveen centraal. Op de versafdeling vinden klanten een zeer uitgebreid assortiment groenten, fruit en verse kruiden. Bij de bakkerij worden de Korenlander-broodjes in de winkel van vers deeg afgebakken. En er zijn heel veel versbereide producten voorverpakt te koop. Dat is te ruiken en te proeven. Ook voor verantwoorde vis en verantwoord kwaliteitsvlees is de klant bij PLUS Vriezenveen aan het juiste adres. Verder mogen klanten rekenen op populaire Laagblijvers: alledaagse producten die elke dag laag geprijsd zijn. Ze zijn te herkennen aan het paarse logo.

Scan&Go en online boodschappen bestellen

Op het Scan&Go-plein kunnen klanten desgewenst zelf hun boodschappen scannen en afrekenen. De openingstijden van de winkel worden verruimd: op zaterdag is de supermarkt voortaan een half uur eerder open. Dat betekent dat PLUS Vriezenveen dagelijks van 8.00 uur tot 21.00 uur open is en op zaterdag van 7.30 uur tot 20.00 uur. De winkel door kassa’s met zelfscan, een PostNL-pakketpunt, een bloemenafdeling, slijterij en verkooppunt voor Nederlandse loterijen van alle gemakken voorzien.

Openingsactie

Heel Vriezenveen en omstreken moest weten dat de nieuwe PLUS Vriezenveen werd geopend. Tijdens de feestelijke opening op woensdag 4 mei ontvingen klanten een lotnummer. Met het lot maakten de 150 aanwezige klanten kans op de hoofdprijs: één minuut gratis winkelen. Joke Karsten won en winkelde in één minuut 160 euro aan boodschappen bij elkaar. De eerste 250 klanten op woensdagochtend kregen een gratis slagroomtaartje.

“Een frisse look, scherpere folder en nog even gezellige collega’s”, vat Johnny Hummel de nieuwe winkel samen. “Mijn team en ik kijken er enorm naar uit om samen de schouders eronder te zetten en een mooie nieuwe start te maken. Het is een nieuwe kans op een mooie eerste indruk.”