Algemeen

Communicantjes schenken cheque aan Stichting voor Aangepast Sporten Tubbergen

TUBBERGEN -  In de Sint-Pancratiusbasiliek hebben zaterdagmiddag 6 november jl. 35 kinderen hun Eerste Heilige Communie ontvangen. Elk jaar wordt er een goed doel gekozen, waaraan de kinderen van hun gekregen geld – vrijblijvend – mogen doneren. Dit jaar is er voor de Vereniging Aangepast Sporten Tubbergen gekozen. Daarnaast werd er tijdens de communieviering ook aandacht gevraagd voor dit doel. Aan het eind van de viering kregen ook de bezoekers de mogelijkheid om een bedrag te schenken middels twee dozen achter in de kerk.

VAST

Vereniging Aangepast Sporten Tubbergen maakt het mogelijk dat iedereen met een beperking kan sporten/bewegen op zijn of haar niveau. Dit gebeurt via een sportinstuif die twee keer per week plaatsvindt in de Vlaskoel.

Bezoek

Tijdens een van de voorbereidingslessen voor de communie heeft Lars van VAST de groep communicantjes wat verteld over dit doel.

Special Olympics

In juni 2022 vinden de Special Olympics plaats in Twente. Dit zijn de olympische spelen voor personen met een verstandelijke beperking. In de Vlaskoel zal op 11 juni 2022 het basketbaltoernooi plaats vinden. Ook VAST zal met een team aan dit toernooi deelnemen. Het ontvangen bedrag van de communicantjes zal besteed worden aan de voorbereidingen hiervan.

Bedrag

In de week na de communie mochten de kinderen vrijblijvend een bijdrage schenken aan dit goede doel middels een gekregen envelop. Op school stond een doos waar ze deze envelop in mochten doen.

Dit heeft samen met de donaties van de bezoekers tijdens de communieviering een prachtig bedrag van

€ 482,40 opgeleverd.

Op 30 november jl. mocht Lars van VAST deze cheque in ontvangst nemen.

Foto: Lars van VAST en een kleine delegatie van de communicantjes.