Algemeen

Communicantjes op bezoek bij Bakkerij de Kraaij

LANGEVEEN -  De communicantjes van de geloofsgemeenschap Sint Pancratius in Langeveen vieren op zondag 7 november hun eerste heilige communie. In voorbereiding op deze bijzondere dag hebben ze samen met de andere leerlingen van groep 5 en 6, een kijkje genomen bij Bakkerij de Kraai in Geesteren. Daar konden ze met eigen ogen zien hoe het gaat in een  heuse bakkerij. 

Bakker Grego heeft van alles verteld over het maken van deeg en het bakken van brood. Ook hebben ze uitleg gekregen over de verschillende machines die in de bakkerij aanwezig waren. De meeste kinderen hadden er geen weet van dat er zoveel bij komt kijken om een brood te bakken.

Eigen bijdrage

De kinderen hoefden niet alleen maar te luisteren maar konden ook zelf aan de slag met het brood bakken. Vol enthousiasme gingen ze aan de slag en waren ze vrij in het maken van de mooiste creaties. Deze mooie creaties gingen eerst in de rijstkast bij de bakker en vervolgens worden ze gebakken in de oven. Op een later moment kregen de kinderen de broodjes mee naar huis..Het was een leuke en gezellige ochtend en bovendien zeer leerzaam en de kinderen bedanken Grego dan ook hartelijk.