Algemeen

Communicantjes Geesteren schenken mooi bedrag aan Verjaardagsbox Tubbergen

GEESTEREN - In de Pancratiuskerk van Geesteren hebben op zaterdagmiddag 2 oktober jl. 50 kinderen hun Eerste Heilige Communie ontvangen. Net als eerdere jaren wordt er tijdens de voorbereiding hiervan een goed doel gekozen waar de kinderen meer over leren en ze een donatie mogen geven van hun eventuele gekregen kadogeld. Dit jaar was het goede doel de Verjaardagsbox Tubbergen.

De Verjaardagsbox Tubbergen is een organisatie die het mogelijk maakt dat kinderen uit arme gezinnen tóch hun verjaardag kunnen vieren. Dit doen zij met slingers, taart, traktaties en cadeautjes. In de gemeente Tubbergen zijn er ruim 80 gezinnen die gebruik maken van de Verjaardagsbox.

Bezoek op school

In de voorbereidingsweek van de Eerste Heilige Communie op school heeft een vertegenwoordiger van de Verjaardagsbox de communicantjes bezocht om hierover te vertellen. De kinderen waren erg enthousiast en samen hebben zij mooie verjaardagsdozen versierd die gebruikt kunnen worden voor de jarige kinderen in armoedegezinnen.

Mooi bedrag

In de week na de communie konden de communicantjes al deze gezinnen een handje helpen door aan de Verjaardagsbox Tubbergen - vrijblijvend - een kleine bijdrage van hun eventuele gekregen communiegeld te schenken. Dit heeft het mooie bedrag van € 176,- opgeleverd.

Op donderdag 14 oktober mocht de Verjaardagsbox het bedrag in ontvangst nemen van de communicantjes uit Geesteren. De Verjaardagsbox gaf aan erg blij te zijn met deze bijdrage en zal er voor zorgen dat het bedrag goed besteed wordt voor de kinderen die het nodig hebben.