Algemeen

Communicantjes Fleringen stralen tijdens prachtige viering

FLERINGEN - Afgelopen maanden zijn de communicantjes uit Fleringen druk bezig geweest met de voorbereidingen rondom de Eerste Heilige Communie. Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus, heeft de Communieviering een jaar later plaatsgevonden dan gepland. De feestelijke start van het Communietraject vond dit voorjaar plaats rondom de Kroezeboom en landgoed Herinckhave.

Door middel van een speurtocht kwamen de gezinnen van de Communicantjes meer te weten over de Eerste Heilige Communie. Een zeer geslaagde ochtend! Vervolgens zijn er twee voorbereidingsmiddagen geweest, waarop de kinderen samen met de communicantjes uit Reutum, op allerlei verschillende manieren kennis hebben gemaakt met de kerk.

Diaken Huitink speelde mooi in op de vele vragen die de kinderen stelden. Tijdens de prachtige viering, op zaterdag 30 oktober jl., ontvingen de zes kinderen hun Eerste Heilige Communie. Pastoor Pikkemaat en Diaken Huitink gingen voor in de viering, die een gemoedelijk karakter had. Ook werd er even stilgestaan bij het goede doel dat de Communicantjes omarmen dit jaar, Stichting Evi. Deze Stichting heeft als belangrijkste doel dat ze ouders zorgeloos willen laten zorgen. Als je kind erg ziek is, wil je er kunnen zijn op alle momenten dat het je nodig heeft. Dan wil je je niet druk hoeven te maken over je werk, over overnachtingskosten of over de opvang van je andere kinderen bijvoorbeeld. 

Stichting Evi werft fondsen om ouders zorgeloos te kunnen laten zorgen voor hun kind met kanker. Dit doen ze met een praktische insteek. Ondersteuning, waardoor ouders zich helemaal kunnen richten op de zorg voor hun kinder(en). Er is een mooi bedrag van € 98,15,- ingezameld.