Algemeen

Classic Motor Demo Albergen slaat dit jaar over

ALBERGEN – De Classic Demo Race, waarbij motorcoureurs op klassieke motoren over ’t Geziet trekken,  schuift door naar 2021. Evenals voor vele andere evenementen gooit ook hier het coronavirus roet in het eten. De zevende editie vindt volgend jaar juni plaats.

Het motorspektakel gaat dan van start onder de vlag van het CRT, het Classic Racing Team. Van de oorspronkelijke medeorganisator het RMM (Rijdend Motor Museum) nam het Albergse bestuur na onenigheid met het bestuur afscheid.

 

Dieseldampen en rondetijden

Het blijft zondag 14 juni stil op het parcours achter de sportvelden van RKSV de Tukkers in Albergen. Geen dieseldampen, rondetijden die door de speakers schallen en gezelligheid op de zelfgebouwde tribunes en langs de route. Deze beslaat 3,2 kilometer en voert tussen het gloeiende landschap en de landerijen door. Helaas maken de coronamaatregelen het onmogelijk om het jaarlijkse motorsportevenement plaats te laten vinden. Even overwoog de organisatie om de happening te verplaatsen naar september. “Daar zien we toch vanaf”, laat bestuurslid Herman Huis in ’t Veld weten. “Dat zou betekenen dat we de hele zomer druk zijn met organiseren. En wat zijn de voorwaarden en regels waaraan we ons moeten houden. Is het überhaupt dan wel mogelijk om een volwaardig evenement neer te zetten. Het leek ons beter om de Classic Demo Race te verplaatsen naar volgend jaar.”

 

Onhoudbare situatie

Waar voor de rijders dan weinig verandert, heeft er organisatorisch een grote verandering plaatsgevonden. De club waarmee het demo race bestuur vanaf het begin samenwerkte is namelijk uit beeld. Onderlinge meningsverschillen zijn hiervoor de aanleiding. “Ieder jaar zijn deelnemers en bezoekers laaiend enthousiast over ons evenement”, vertelt Marga Huis in ’t Veld, organisator en tevens echtgenote van Herman. “Van één RMM bestuurslid kwam echter voornamelijk kritiek. Daar is niks mis mee, mits het goed onderbouwd is. Maar met de wijze waarop dit commentaar gebracht werd, konden we niets. Een discussiepunt herhaalde zich elk jaar weer. Van ons werd verwacht dat we een donatie deden in de clubkas van het RMM. Dat weigerden we permanent. Dankzij lokale sponsoren kan de Classic Motor Demo gehouden worden. Deze sponsoren steunen dus ons evenement in  Albergen. Met dat geld gaan we zeer zorgvuldig om en geven het zeker niet weg aan het RMM. Uiteindelijk werd de situatie onhoudbaar en zat er voor ons niets anders op dan een nieuwe club te zoeken.”

 

Daglicenties

Zodra bekend werd dat de zoektocht was gestart, ontvingen de organiserende motorsportliefhebbers mails van geïnteresseerde clubs. “De HMV, Historische Motorsport Vereniging, SAM (Stichting Aanvullende Motorsport) en het CRT reageerden gelijk”,  blikt Marga terug. “De Historische Motor Sport Vereniging is in de regio onder meer bekend van de Demo Race die jaarlijks in Tubbergen wordt verreden met Pinksteren. We besloten om met de CRT in zee te gaan. Deze club biedt daglicenties aan zodat rijders van andere verenigingen ook deel kunnen nemen. Vanzelfsprekend zijn ook rijders van het RMM van harte welkom. Wanneer de zevende editie precies wordt gehouden, is nog niet zeker. Waarschijnlijk wordt dat 13 of 20 juni 2021.”