Algemeen

CJV Borne: tóch een kamp!

BORNE – Elk jaar op kamp. De leden van CJV Borne weten niet anders. Ook dit jaar was voor de laatste week van de basisschoolvakantie een kamp gepland. Alleen, toen kwam corona. Maar de begeleiders van CJV Borne zaten niet bij de pakken neer; er kwam een kamp, een ‘Kamp in huis’.

 

“Normaal gaan we van zaterdag tot donderdag weg, naar een plek ergens in de regio. Daar slapen we ook met z’n allen. Maar dat zagen we voor dit jaar niet zitten”, vertelt Frank Starke, één van de organisatoren. “Maar we wilden ook niet helemaal niets doen, dat vonden we jammer want het kamp hoort erbij.”

 

En zo begon afgelopen zondag het bijzondere kamp van CJV, in het eigen clubhuis aan de Piepersveldweg.
De deelnemers werden in groepen verdeeld, met verschillende leeftijden bij elkaar. Elke groep ging natuurlijk voluit voor de winst! Drie dagen lang waren ze actief in of in de buurt van het clubhuis.
’s Avonds vertrokken ze naar huis om daar te slapen; de jongsten rond half negen, de tieners rond half elf.

 

 Zondag werd Levend Cluedo gespeeld. “Er was een schilderij gestolen uit het museum en de dief moest gevonden worden. We hebben een fietstocht uitgezet, onderweg werden spelletjes gedaan en via de spelletjes werden aanwijzingen verzameld. De groepen moesten raden wie de dader was.”
Eén groep kwam met het goede antwoord. “De Badkuipen bleken uitstekende speurneuzen. Zij wisten de dader”, vertelt Starke.

 

Maandag was er levend ganzenbord en ’s middags een zeskamp met veel waterspelletjes. Maandagavond namen de groepjes deel aan een douane/smokkelaarspel, lekker koel onder de bomen.

 

Voor dinsdag stonden ook spelletjes op het programma en was er een gezamenlijke afsluiting gepland.
Aan het eind van deze kampdagen werd het winnende groepje bekend gemaakt. “Er is een onderlinge competitie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de punten die elke groep per spel behaald heeft, maar ook of de groepsleden goed samenwerken. Groepjes die onhandiger zijn in het spel, maar goed met elkaar omgaan, kunnen dus ook winnen. Het gaat niet alleen om de punten, maar juist ook om het samenspel.”

CJV Borne start haar gewone clubwerk weer in de week van 24 augustus.