Algemeen

Circus op het jeugdvoetbalkamp vv Reutum

REUTUM - Eindelijk was het zover! Na een jaar lang wachten mochten de jeugdleden van vv Reutum weer op voetbalkamp. Traditiegetrouw wordt het voetbalkamp in het eerste weekend van de schoolvakantie gehouden. Dit jaar werd er afgereisd richting het Drentse land, en wel naar Schoonoord bij Kampeerboerderij de Riegheide. Op vrijdagmiddag 15 juli om 17.00 uur was het verzamelen op de Kottenbrei. Veel kinderen gingen voor het eerst mee dus was het erg spannend allemaal. Na het welkomstwoord van Tom werd het thema van het kamp bekend gemaakt, namelijk ’Circus’. Hierna kon er afscheid genomen worden van de ouders. De kampeerboerderij was op ca. 60 kilometer afstand van de Kottenbrei. Na het afscheid gingen de kinderen en leiders in de auto’s richting Schoonoord. 

Na aankomst op de kampeerboerderij werden de huisregels uitgelegd en de kamerindeling bekend gemaakt. Op deze avond had vv Reutum nog een druk programma. Om te beginnen met het voetbaltoernooi. Hierin  werden de kinderen onderverdeeld in een ’jong’ en ’oud’ team. Er werd dit jaar fanatiek gestreden om de felbegeerde gele trui wat betekende dat na deze spannende wedstijden er een eerste leider was in het gele trui klassement. Na de wedstrijden werden de kinderen voorzien van een broodje knakworst en werden de groepsnamen en de eerste tussenstand van de gele trui klassement bekend gemaakt. Het was uiteindelijk groep 2 met de naam de Voetbalacrobaten die het voetbaltoernooi wisten te winnen en zo aan de haal ging met de eerste gele trui. De overige groepsnamen waren: groep 1 Reutum du Soleil, groep 3 Blauwgele kibbelclowns, groep 4 Circus Jari & Bastiaan, groep 5 Baltovenaars en groep 6 Kibbelclowns.

Na de gele trui uitreiking werden de kinderen ingedeeld op leeftijd. De kinderen t/m groep 4 konden genieten van de grote Peppi en Kokki discoshow en de kinderen vanaf groep 5 stond een bospel te wachten in de bossen rond de boerderij. Het bosspel werd gestart met een spannend verhaal van een griezelige clown die waarschuwde voor vader Ellert en zijn zoon Brammert die in het bos achter huishoudster Marieke aanzaten. Daarna volgde een spannende tocht door de bossen rond de boerderij. Na dit geweldige bospel ging de jongste jeugd naar bed en kon de oudere jeugd genieten van de grote Peppi en Kokki discoshow.

Zaterdagmorgen waren de eerste kinderen al weer vroeg uit de veren om er een mooie dag van te maken. Als eerste stond een gezamenlijke wandeling richting de hunebedden op het programma. Ondertussen werd het ontbijt gereed gemaakt om met een volle buik aan de nieuwe dag te beginnen. Maar eerst werd groepsleider Mats in het zonnetje gezet, omdat hij jarig was. Er werd hard voor Mats gezongen en hij kreeg een mooi cadeau.

Na het ontbijt was het tijd om naar het centrum van Emmen te gaan voor het grote fotospel. Het spel bestond uiteenlopende foto en/of filmopdrachten, daarvoor hadden ze twee uur de tijd. Na het fotospel was het tijd om wat te eten. In het centrum van Emmen werden pizza’s bezorgt die vele buikjes gevuld hebben. Na aankomst op de kampeerboerderij werden de punten weer bij elkaar opgeteld en zo kon team de Blauwgele kibbelclowns de gele trui aantrekken. 

Na wat vrije tijd komt een vast onderdeel van het voetbalkamp aanbod, de zeskamp. Na de uitleg van Raymond en Danielle werden onder een stralende zon de spellen afgewerkt. De onderdelen van de zeskamp variëren van waterslagbal, blinddoek spel, waterglijbaan en andere waterspellen. Er werd fanatiek gestreden om de gele trui.

Nadat de kinderen hadden gedoucht werd de BBQ aangestoken door Peppi en Kokki. Door alle inspanningen van de hele dag werd er veel en goed gegeten. Ondertussen werden de groepen verzocht om een live-act te bedenken voor de bonte- en quizavond. De quizvragen stonden in het teken van het thema Circus, deze werden afgewisseld met een live-act van een van de groepen en het schminken van de groepsleiders in een mooie clown. De live-acts werden beoordeeld door de jury. Aan het einde van de bonte- en quizavond werden de verdiende punten bij elkaar opgeteld en was het groep Reutum du Soleil die aan het langste eind trok en zo de gele trui aan mocht doen. De bonte- en quizavond werd wederom afgesloten met de grote Peppi en Kokki discoshow. Hierin gingen de voetjes flink van de vloer door jong en oud en werden alle hits uit volle borst meegezongen!

Zondag was helaas alweer de laatste dag van het kamp. Na het opstaan werden eerst de tassen ingepakt en richting de container gebracht. Na een wandeling in de bossen werd ondertussen het ontbijt gereed gemaakt en konden de kinderen na de wandeling eten. Na het ontbijt werd er richting recreatieplas de Kibbelkoele gereden. Hier moest elk groepje een zandcreatie maken wat te maken had met het thema Circus. Deze mooie creaties werden door een vakkundige jury beoordeeld. Daarna stonden nog enkele spellen op het programma zoals bootrace, flesvoetbal, skippybalrace en een stormbaan. Hier konden de laatste punten nog bij elkaar gesprokkeld worden voor het gele trui klassement. Hierin deden de groepen Blauwgele kibbelclowns, Kibbelclowns en Reutum du Soleil het zeer goed en maakten ze er nog een spannende eindstrijd van.

Na wat vrije tijd bij recreatieplas de Kibbelkoele was het tijd om richting zwembad de Vlaskoel in Tubbergen te gaan voor de laatste activiteit. Hier mochten de jongens en meisjes lekker vrij zwemmen. Na het zwemmen werden de lege magen in de kantine van vv Reutum gevuld met patat en snacks. De ouders haalden de kinderen om 17.00 uur weer op. Maar eerst werd er nog teruggeblikt op het voetbakkamp door Tom. Hierin werd de ouders verteld wat de jongens en meisjes allemaal hadden beleefd op het kamp. Daarna kwam er  dan toch een einde aan het voetbalkamp en kon het eindklassement van de gele trui worden opgemaakt. Het was zeer spannend welke groep zou winnen, maar met slechts 1 punt voorsprong op Kibbelclowns was het toch groep Blauwgele kibbelclowns die de laatste gele trui aan mocht doen en deze ook mocht houden. Gefeliciteerd Sophie, Gijs, Per, Hidde, Isa, Joris, Timo, Luc en groepsleiders Koen en Rieme met deze eindwinst!

Graag wil vv Reutum alle leiders, spelbegeleiders / bedenkers, vrijwilligers en sponsoren, met name Arjan Flinkers auto’s, bedanken die hebben meegewerkt aan dit grandioze weekend, maar vooral alle kinderen want die waren echt fantastisch.

Eindstand gele trui klassement

1. Blauwgele kibbelclowns               
2. Kibbelclowns                                
3. Reutum du Soleil   
4. Baltovenaars                    
5. Circus Jari & Bastiaan                  
6. Voetbalacrobaten