Algemeen

Circus Bossle blijkt perfecte activiteit tijdens regenachtige dagen

DENEKAMP - Afgelopen weekend streek Circus Bossle neer in Denekamp. Het was inmiddels alweer een aantal jaren geleden dat een circus Denekamp aandeed. De timinig van het circus van de Duitse familie Bossle was echter perfect: in het regenachtige openingsweekend was het goed toeven in de verwarmde circustent.

’Brommers kiekn’ met de clown

De circusartiesten maakten er een spectaculaire show van. Diverse acrobaten demonstreerden hun lenigheid, een jongedame deed dit zelfs tot in de nok van de tent. Vooral de hoepels werden veelvuldig gebruikt, er werd onder andere mee gejongleerd in een heuse glow in the dark lichtshow.

De geluid- licht- en podiumtechniek was indrukwekkend. Het moet een hele klus zijn om een dergelijke circusshow om de paar dagen weer te moeten op- en afbouwen. De muziek bij de acts was toepasselijk. Zo kwamen onder ’country vibes’ cowboys hun lassotechnieken demonstreren. De cowboys toonden aan dat ze ’de koe bij de horens kunnen vatten’. Vervolgens werden in een moordend tempo messen geworpen rondom mensen! Jonge jongleurs waren druk in de weer met ’vliegende schotels’ en een restaurantgast liet, tot ergernis van de ober, het complete interieur op zijn kin balanceren!

De thema’s volgden elkaar in razend tempo op. Zo kwamen er nog een stel vrouwelijke piraten de degens kruisen. Vervolgens kwam er een vuurspuwende zeerover de tent nog verder opwarmen.

Er was sprake van goede interactie met het publiek. Een doldwaze clown, met een voorliefde voor popcorn, hield verscheidende mensen uit het publiek voor de gek. Zo gingen enkele toeschouwers met de clown mee op de brommer en een jongedame werd zelfs meegenomen om achterin de tent met de clown ’brommers te kiekn’.

Acrobatische geiten

Naast de talentvolle artiesten waren het ook de dieren die van het circus een leuke show maakten. Na de pauze werden de kinderen op de eerste rij begroet door pony’s. Op de beats van Shakira met ’Waka Waka’ (This Time For Africa) kwamen de lama’s hun ronde doen. Het waren de acrobatische geiten die hun lenigheid showden, te zien was waarom deze dieren als ’klimmers’ bekend staan. En dan de honden van de familie Bossle, de ’Natte Neuzen Show’ van Martin Gaus is er niets bij...

Tot slot kwamen de imposante kamelen nog opdraven onder Arabische klanken. Na enkele rondes werden zij vergezeld door de ezels.

Voorstellingen

Voor kinderen was er een snoepkraam en springkussen aanwezig. Na afloop van het circus konden de kinderen ponyrijden in de tent. Al met al is de bijna twee uur durende show van Circus Bossle een bijzonder leuk uitje voor de hele familie.

In de circustent op evenemententerrein ’t Goor zijn nog voorstellingen op woensdag 21 september om 15.00 uur, vrijdag 23 september om 19.00 uur, zaterdag 24 september om 15.00 en 19.00 uur en zondag 25 september om 11.00 uur. Vanaf een uur voor de voorstelling is er kaartverkoop aan de kassa. Voor meer info kunt u tercht op de Facebookpagina van Circus Bossle.

Reacties

  • door Henk
  • 5 dagen geleden

Een voorstelling voor fe hele familie   leuk programma en alles zieter goed en vriemdelijk uit  een aanrader????????????

  • door Henk
  • 5 dagen geleden

Een voorstelling voor fe hele familie   leuk programma en alles zieter goed en vriemdelijk uit  een aanrader????????????

Uw reactie