Algemeen

Cheque Ronde Tafel erg welkom voor Voedselbank

OLDENZAAL - Voorafgaande aan de jaarlijkse vrijwilligersavond van de Voedselbank Oost Twente hebben Mats Peeze en Thomas Wessel namens de Ronde Tafel 89 een cheque ter waarde van € 4.089,- overhandigd. Dat mooie bedrag werd bijeengebracht met de verkoop van Zweedse fakkels voor de kerstdagen afgelopen jaar. 

De nieuwe voorzitter van de Voedselbank Oost Twente Bert Huisjes, die onlangs het stokje overnam van Jan Smudde, geeft aan dat dit mooie bedrag in deze tijd van het snel groeiende aantal cliënten heel erg welkom is. Met het beschikbaar stellen van deze bijdrage toont de Ronde Tafel volgens hem betrokkenheid met de mensen die hulp heel hard nodig hebben.

Donaties Voedselbank

Met de inzet van ongeveer 100 vrijwilligers zorgt de Voedselbank Oost Twente elke week voor voldoende voedselpakketten. De samenstelling van die pakketten is afhankelijk van aanlevering van etenswaren uit de directe omgeving vanuit het regionaal distributiecentrum Deventer en wordt aangevuld vanuit donaties. De donaties worden veelal ingezet voor de aanschaf van verse producten. Om maatschappelijke betrokkenheid van sponsoren en donateurs verder te bevorderen wil de Voedselbank in overleg met hen afstemmen of verse producten gekoppeld kunnen worden aan de donaties. De voorkeur gaat uit naar lokaal geproduceerde producten zoals zuivel, eieren, groente en fruit. Zo kan een lokale kringloop ontstaan waarbij de maatschappelijke betrokkenheid vanuit de donateurs via lokaal geproduceerde producten de mensen bereikt die ze hard nodig hebben. De Voedselbank zal op deze manier nog beter verankerd raken in de lokale omgeving. 

Maatschappelijke doelen

Het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan maatschappelijke doelen staat bij de Ronde Tafel hoog in het vaandel. Jaarlijks organiseert de serviceclub hiervoor diverse activiteiten, waaronder de verkoop van de fakkels. Het jaarlijkse ‘Herendiner’, waarbij de leden van de Ronde Tafel een driegangendiner verzorgen, geeft eenzame ouderen in Oldenzaal een fijne avond uit. Ook voetballen met het G-elftal van De Esch is vaste prik voor de serviceclub. Twee keer werd er een drakenbootrace georganiseerd op het Hulsbeek, waarvan de opbrengst naar een goed doel ging. Dit jaar krijgt dit de vorm van een drakenbootfestival; binnenkort selecteert de Ronde Tafel hiervoor een passend, maatschappelijk doel.