Algemeen

Chantal Janzen komt werken als dierenarts in Harbrinkhoek

HARBRINKHOEK - Politievrouw, schoonmaker, kok. Wat heeft Chantal Janzen eigenlijk nog niet gedaan voor haar tv-programma Chantal komt werken? Bij Markgraven Dierenartsen in Harbrinkhoek weten ze het antwoord wel: dierenarts.

Voor de aflevering van het tv-programma, dat komende week wordt uitgezonden, heeft de presentatrice een dag meegelopen met dierenarts Rik Borgerink van Markgraven Dierenartsen in Harbrinkhoek. “Het was een bijzondere dag”, zegt de dierenarts met een lach.


De opnames zijn begin dit jaar gemaakt, nog voor de coronatijd. “Chantal is het grootste deel van de dag met mij op pad geweest”, zegt Borgerink. “Hoe de programmamakers bij onze praktijk zijn terechtgekomen dat is voor mij ook nog een vraagteken. Ik hoorde wel dat ze op zoek waren naar een dierenartspraktijk buiten de randstad. De assistente hier heeft het telefoontje aangenomen. Ze kwam naar me toe en vroeg of ik iemand wilde terugbellen, ‘het is voor het tv-programma met Chantal Janzen.’ Ik dacht eerst bij mezelf: je maakt een geintje. Daar geloof ik helemaal niks van en ik bel niemand terug.” Maar nieuwsgierig geworden belde Borgerink toch...


Wat hebben de dierenarts en zijn tijdelijke assistente die dag eigenlijk gedaan? Borgerink: „We hebben allerlei soorten dieren behandeld. Chantal komt werken bij ons, het liefst als dierenarts. We hebben geprobeerd haar wat klusjes als dierenarts te laten doen. Dat was grappig, soms lastig maar vooral erg gezellig. We zijn samen op pad geweest, en we hebben op de praktijk dieren behandeld. Eigenlijk was het van alles wat. Het was leuk om met elkaar samen te werken. Chantal is gewoon echt een leuke vrouw, aardig;   stelt zich bescheiden op. Ik heb nog nooit voor de camera gestaan. Dat vond ik het meest spannend. Daar wist zij ook prima mee om te gaan door mij gerust te stellen. Dat ging wel goed. Het is bijzonder om zo iemand mee te nemen en de hele dag camera’s in je nek te hebben. Ik heb nog niets gezien van de opnames. Ik ben ook benieuwd hoe alles op beeld is gekomen.”


De aflevering ‘Harbrinkhoek’ van Chantal komt werken wordt op donderdag 17 september uitgezonden op RTL4.

Uw reactie