Algemeen

Carnavalsvereniging De Tolmennekes schrapt activiteiten voor komend jaar

Komend jaar geen gezellige drukte tijdens carnaval in Wierden.
Komend jaar geen gezellige drukte tijdens carnaval in Wierden.

WIERDEN – Het bestuur van de Tolmennekes heeft de moeilijke beslissing genomen en besloten om alle activiteiten voor carnaval in Wierden komend jaar niet door te laten gaan vanwege de geldende coronamaatregelen. Tijdens de jaarvergadering op dinsdag 15 september werd het voorstel besproken.

Vooraf aanmelden voor deze vergadering was voor alle leden verplicht, zodat er rekening kon worden gehouden met de anderhalve meter afstand. In totaal zaten 45 leden en het voltallige bestuur die avond in de grote zaal van Residentie Het Anker aan de Wilhelminastraat. Door uitbater Nico Griffioen was de zaal keurig ingericht met stoelen op ruime afstand van elkaar. “Met afstand, maar toch gezellig”, aldus bestuurslid Ellen Maat. “Het is mogelijk! Het was fijn om elkaar weer te zien ook al moesten de leden blijven zitten.”

De uitkomst van deze jaarvergadering is dat er dit jaar geen carnavalsactiviteiten worden ontplooid door De Tolmennekes. “Er is geen nieuwe prins gekozen en er wordt niet aan een wagen gewerkt en de diverse commissies zijn niet bezig met het organiseren van de verschillende feesten. Uiteraard vinden de leden van de vereniging dit niet leuk, en dan drukken wij ons zacht uit. Maar de beslissing is unaniem genomen. Zolang de 'anderhalve meter regel' bestaat, is carnaval vieren onmogelijk. Van tevoren kan je nog zulke goede voornemens hebben... als het gezellig is, kom je toch van je stoel af en gaat die polonaise zeker weten gelopen worden.”

De huidige Hoogheden, Prins Franҫois, Prinses Joyce, Adjudant Marcel en Hoflady Anouk, blijven een jaar langer Hoogheden. “En wat zou het toch geweldig zijn als eind januari duidelijk wordt dat er toch een carnavalsfeest georganiseerd kan worden half februari! Maar dat kan alleen als corona verslagen is. We hopen het allemaal en zullen ook zeker in actie komen zodra het kan. Die belofte doen De Tolmennekes aan alle carnavalsliefhebbers. De commissies blijven contact houden met elkaar en her en der zijn al ideeën opgeworpen.”