Algemeen

Candy Corner bestaat 25 jaar

OLDENZAAL - Candy Corner in winkelcentrum De Vijfhoek bestaat op 1 april 25 jaar. Fride Kok nam op 1 april 1996 Drop-Inn over en begon haar snoepwinkel onder de naam Candy Corner. Dat het geen aprilgrap was maar een winkel met bestaansrecht bewijst ze al een kwart eeuw.

Candy Corner valt onder de categorie essentiële winkels en heeft het afgelopen jaar de deuren niet hoeven sluiten. Toch was het afgelopen jaar niet gemakkelijk: de Vijfhoek is in verbouwing, Candy Corner is een pandje opgeschoven en de stroom mensen is door corona behoorlijk minder geworden. Fride kijkt graag vooruit en ze is er zeker van dat ze in de vernieuwde Vijfhoek een goede toekomst heeft. Fride: “En ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk!”
Zelfstandig
Vijfentwintig jaar geleden opende Fride Kok aan de Deurningerstraat haar snoepkinkel Candy Corner. Daarmee maakte ze de stap naar zelfstandig ondernemerschap. Tot die tijd had ze jaren gewerkt in de slagerij van Gerard Braakhuis en later die van Johan  Gosen.
Op 1 april 1996 was het zover: Fride nam de Drop-Inn aan de Deurningerstraat over. Fride: “Ik heb veel geleerd van Gerard en Johan en ik wilde voor mezelf beginnen. Zelf een slagerij beginnen leek me geen goed idee, dat kun je moeilijk in je eentje doen. Toen de Drop-Inn ter overname kwam leek me dat een mooie kans. Fride verhuisde met haar winkel naar de Vijfhoek. Een half jaar geleden is ze met haar winkel binnen de Vijfhoek verhuisd, iets richting de uitgang bij de doorsteek naar de Driehoek.
Assortiment
Is het niet lastig met overburen als Kruitvat en -tot voor kort- Die Grenze? Dat zijn een beetje de kiloknallers als het om snoep en chocolade betreft. Fride: “Klopt, daar kan ik niet tegen aan concurreren, maar ik heb mijn assortiment bewust gewijzigd en ben gaan specialiseren. Je moet doen waar je sterk in bent! Ik verkoop veel handgemaakte chocolade, waaronder de bonbons van Tim van Zuthpen. Daarnaast heb ik veel geschenken, kaarten, oud-Hollandse snoep, chocolade holfiguren, zoals nu de paashazen, en ik heb ook veel theesoorten. De vraag naar thee is groot. Dat heeft er ook mee te maken dat mensen meer thuiswerken. Waarom zou je jezelf dan niet een beetje verwennen?”
Vijfhoek vernieuwd
Fride kan niet wachten tot de Vijfhoek opgeleverd is en heropend wordt. Dat zal rond oktober zijn. Fride: “Ik ben heel enthousiast hoe mooi de Vijfhoek wordt en als het af is hebben we hier het mooiste winkelcentrum van Oost-Nederland, dat durf ik rustig te zeggen!”
Actie
Wie jarig is trakteert en dat geldt zeker voor een winkel als Candy Corner. Fride: Op 1 april heb ik -op vertoon van dit artikel in de Glimlach- voor mijn klanten een aanbieding: 250 gram handgemaakte chocolade-eitjes voor € 5,99. En de zaterdag voor Pasen geef ik 50% korting op de Holle Paasfiguren.
Verleiding
Een snoepwinkel heeft ook een figuurlijke betekenis: een overvloed lekkers om je heen. Kun je voor jezelf de verleiding weerstaan? Fride: “Nee hoor, ik snoep eigenlijk de hele dag door wel een beetje. Je moet ook weten wat je verkoopt, nietwaar?”