Algemeen

Buurt neemt afscheid van Marcel Wesselink (Speelgoed en Kadoshop)

WEERSELO - Buren van Marcel Wesselink uit de ‘Mainstreet’ (Bisschopstraat) bedanken Marcel voor alles wat hij voor de Weerselose bevolking heeft betekend. Spandoeken werden opgehangen met de tekst “Marcel Bedankt”. 

Vorige week vrijdag waren de buren van Marcel Wesselink, Speelgoed en Kadoshop, bij elkaar gekomen om Marcel te bedanken voor alles. Ruim veertig jaar heeft Marcel de winkel gehad en binnenkort wordt dit pand gesloopt om plaats te maken voor appartementen met nieuwe winkelruimte. Alle reden voor de buurt om hier aandacht aan te schenken.

Twintig jaar geleden is de buurtvereniging opgericht door Herman Kamphuis en Rogier Heerink. Bijna alle bewoners uit de ‘Mainstreet’ zijn er in dezelfde tijd komen wonen. Een gezellige en hechte buurt die altijd voor elkaar klaarstaat en ook overal aan meedoet.

De buren hebben twee zelfgemaakte spandoeken en posters opgehangen voor één van de laatste weken van Speelgoed & Kadoshop Wesselink. Marcel was zeer verrast, hier had hij niet op gerekend. Hij vond het een heel mooi gebaar. 

Marcel vertelt: “In de beginjaren stond op deze plek een winkel met aan de ene kant een fietsenzaak met kapsalon en aan de andere kant een slagerij. Mijn moeder was van Van Olffen en zij had dit pand geërfd. Een familielid in Breda had een groothandel in land- en tuinbouwzaden en gereedschappen. Deze goederen zijn mijn ouders toen in 1952 gaan verkopen in het geërfde pand. In Sinterklaastijd werd daar speelgoed aan toegevoegd, dat na december weer op zolder verdween om volgend jaar weer te verkopen. Zij hebben de winkel gerund tot 1980, waarna het pand is gesloopt om weer opnieuw en groter op te bouwen. Vanaf dat moment heb ik de zaak overgenomen. Ik was toen drieëntwintig jaar. Het assortiment en de werkzaamheden zijn wel veranderd, er is veel bijgekomen in al die jaren. In 1992 is de servicedienst van de Postbank en de PTT-post erbij gekomen. De mensen konden hier met alles terecht. Binnenkort wordt de winkel gesloopt en dat voelt heel dubbel als je het helemaal opgebouwd hebt. Mijn vrouw Yvonne is in 2012 begonnen met een cadeauwinkel aan de Bisschopstraat en is later met haar zaak bij in het huidige pand gekomen. Yvonne verkocht kerst-, paas- en cadeauartikelen maar ook woonaccessoires. Hier heb ik een hele fijne herinnering aan. De winkel gaat tijdelijk in een noodvoorziening achter het gemeentehuis. Hier zal ik langzaamaan het stokje doorgeven aan de opvolger. De nieuwe opvolgers zijn Mirthe en Mark Franke. Ik ga hun de komende tijd nog meehelpen en hoop dat zij ook alle vertrouwen krijgen van de bewoners van Weerselo en omstreken.

De service blijft hetzelfde, daar verandert niets aan. Daarna is het voor mij afgelopen en ga ik met pensioen.”

Met de buurt werd nog even gezellig nagepraat en geborreld, en dan komen vele herinneringen boven drijven. “Marcel bedankt” is een heel toepasselijke tekst voor deze veelzijdige ondernemer.

Ine Flinkers