Algemeen

Burgemeester Tigchelaar brengt werkbezoek aan Stichting Bowie

WIERDEN – Burgemeester Doret Tigchelaar heeft onlangs een bezoek gebracht aan de opslaghal van Stichting Bowie aan de Industrieweg in Wierden. Ze was daar al eens eerder geweest, maar wilde nog eens met eigen ogen zien hoe het inpakken van de boodschappenmanden in z'n werk gaat. Ook wilde ze graag bijgepraat worden over het werk van onze schuldhulpmaatjes.

Op het moment van bezoek was het 'bedrijf' in volle gang. ‘s Morgens was de voorraad levensmiddelen al aangevuld met verse groenten en fruit. “Nu waren onze vrijwilligers druk bezig met het klaarmaken van de boodschappenmanden. Ondanks de tropische hitte was het aanpakken geblazen, onder het motto: ‘the show must go on’. Want de manden moesten nog dezelfde middag bij de mensen thuis bezorgd worden”, vertelt Henk Pasman namens Bowie.

Na een korte koffiepauze, samen met de burgemeester, gingen de vrijwilligers weer aan de slag met het inpakken. In de tussentijd bespraken de bestuursleden Henk Weiden en Henk Pasman met de burgemeester het werk van Bowie, niet alleen wat in de publiciteit komt, maar ook wat er achter de schermen gebeurt. De burgemeester toonde zich erg onder de indruk. Ook sprak ze haar grote waardering uit over wat Stichting Bowie de afgelopen maanden in Wierden voor de Oekraïense vluchtelingen heeft betekend. Zo lang ze die zelf niet konden betalen, hebben we deze mensen elke week van een uitgebreid pakket boodschappen voorzien. “Gaandeweg kwam het gesprek op de hoge inflatie en de enorm gestegen energieprijzen. Het leven is de laatste tijd, op z’n zachtst gezegd, voor iedereen een stuk duurder geworden. En daar zal het niet bij blijven. De burgemeester vroeg zich af hoe het de inwoners van Wierden zal vergaan als straks de afrekening van gas en licht bij hen in de bus valt. Ze verwacht dat veel gezinnen in de problemen zullen komen en maakt zich daar erg grote zorgen over”, laat Pasman weten.