Algemeen

Geen aanvullende maatregelen

Burgemeester positief over Coronagedrag

Borne | Burgemeester Pierik is bijzonder tevreden over hoe de Bornse burgers omgaan met de voorschriften omtrent het Coronavirus. Hij vindt aanvullende maatregelen in de gemeente Borne dan ook, tot dit moment, niet noodzakelijk. Dit ondanks het incident bij ’t Wooldrik, waar vernielingen zijn aangericht. Met de, bij hem bekende, besmette patiënten in zijn gemeente gaat het goed, hij wil nog contact leggen met de bewoner in het Dijkhuis.

 

Ook de redactie bewaart afstand. Ze spreken via FaceTime met de eerste burger. “Ik zie in het centrum de mensen duidelijk afstand bewaren op de dagmarkt. Ook in winkels lopen mensen in een boog om elkaar heen. Het is natuurlijk rustiger, maar ondanks dat houden ze wel afstand. We hebben vanmorgen overleg gehad en zien geen aanleiding om de voorschriften te verscherpen. Als we zo doorgaan blijft het beheersbaar”. Geen goed woord heeft hij over voor de vernielingen die in ’t Wooldrik zijn aangericht. Hij hoopt dat met de uitgeloofde beloning van 500 euro de daders snel gepakt zullen worden. Wel geeft hij aan komende week over het jongerenvraagstuk nog in overleg te gaan.

 

Met patiënten gaat het goed

In de gemeente Borne zijn vijf besmettingen bekend. “Ik onderhoud regelmatig contact met de, bij ons bekende, patiënten. Naar omstandigheden gaat het goed met ze. Maar ik weet zeker dat er meerdere mensen besmet zijn en wellicht positief getest worden, maar daar hebben we geen gegevens van”. Hij betreurt de laatste besmetting in het Dijkhuis en gaat binnenkort met de patiënt contact opnemen.

 

Voedselbank

Over de opgezette actie, om toch een alternatief te bieden voor de voedselbank, is hij wat gereserveerder. “Er zijn wat vragen gesteld door gemeenteraadslid de Vries. We hebben met de medewerkers van de voedselbank gepraat. Dat zijn vrijwilligers met een hoog risicogehalte en daar hebben we volledig begrip voor. Dat er een alternatief is geboden vind ik mooi, als men maar goed beseft, dat de gevaren van besmetting best groot zijn”.

 

Hiaat in wetgeving

Het handhaven in de gemeente Borne door de BOA’s op het gebied van Corona is nog niet echt nodig geweest. Mensen gedragen zich prima, al heeft de burgemeester wel ontdekt dat er een klein hiaat in de noodverordening zit. “We hebben afgesproken om 1½ meter uit elkaar te blijven maar dat staat daar niet in. We gaan dat binnenkort aanpassen”, zo sluit hij af. WA