Algemeen

Bruidspaar Schoemaker met een briljanten glans

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Johan Schoemaker (83) en Marchje Niks (84) uit Westerhaar-Vriezenveensewijk vierden vorige week woensdag in huiselijke kring dat ze 65 jaar zijn getrouwd. Zodra er versoepelingen optreden wat betreft de coronamaatregelen, wordt er een huwelijksfeest gegeven.

Johan en Marchje Schoemaker met burgemeester Hans Broekhuizen

Het huwelijk van Johan en Marchje, dat nu een briljanten glans kent, werd op 7 oktober 1955 voltrokken in het gemeentehuis van de toenmalige gemeente Vriezenveen. Mooi was dat Johan en Marchje elkaar op de ijsbaan leerden kennen. Na de wederzijdse ontdooiing brak het ijs al snel.  Het huwelijk werd gezegend met 6 kinderen, 11 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. Er werd achtereenvolgens gewoond aan de Dalweg, de Oranjestraat en nu dan al langere tijd eveneens aan de Oranjestraat in Beekzicht bij het woon-zorgcomplex ’t Haarhuus in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Burgemeester Hans Broekhuizen van de gemeente Twenterand kwam het diamanten bruidspaar in Beekzicht aan de Oranjestraat in Westerhaar-Vriezenveensewijk persoonlijk feliciteren op hun huwelijksdag en dat vergrootte nog de feestvreugde. 

Johan Schoemaker is geboren aan het Oosteinde in Vriezenveen. Hij is behalve met zijn Marchje ook getrouwd met de voetbalsport en stond als gevreesde aanvaller van DETO bekend als ‘het kanon van Vriezenveen’. Johan voetbalde ook nog kort bij vv Voorwaarts en ging daar jeugdteams trainen. Johan was er veertig jaar kantinebeheerder en voorziet nu nog wekelijks de senioren van de Old Stars Twenterand op Het Twistveen van koffie. Johan Schoemaker werkte evenals zijn Marchje bij Jansen en Tilanus Textiel in Vriezenveen en daarna tot zijn pensionering in de bouw. Als vrijwilliger bij Tafeltje Dekje was Johan ook jaren actief.

Marchje Niks werd huisvrouw toen er kinderen kwamen en werd zo de spil van het gezin.  Zij puzzelt veel en volgt haar favoriete tv-programma’s op de voet. Beide echtelieden genieten behalve van hun nazaten nog van een goede gezondheid en dat wordt dagelijks gekoesterd.

Uw reactie