Algemeen

Corine Hofsté van BorneKlopt geeft tip: “Wees loyaal, haal af lokaal”

Borns initiatief voor horecaondernemers met afhaalmenu

BORNE – Corine Hofsté en Ruben Baartman kwamen in de eerste ‘lockdown’ voor de horecaondernemers met ‘Wees loyaal, haal af lokaal’. Ook deze keer heeft het duo van BorneKlopt de actie weer opgezet.

“Wij willen het centrum van Borne promoten voor toeristen, maar richten ons vooral op recreatieve sector en de horecaondernemers. Zij kunnen in deze moeilijke tijd zeker extra steun gebruiken en daarom hebben we deze actie opgezet. We willen de ondernemers echt een hart onder de riem steken”, legt Corine uit.

‘Wees loyaal, haal af lokaal journaal’
Corine en Ruben gaan elke week langs één van de deelnemende horecaondernemers voor een ‘Wees loyaal, haal af lokaal journaal’, hier te zien: https://fb.watch/1mG8etSIAz/. Ze hebben veel leuke reacties ontvangen, laat Corine weten. “Afgelopen week zijn we bij De Ster geweest en dat willen we elke week nu gaan doen bij een restaurant, maar het is een verrassing bij welke horecaondernemer”, verklapt Corine. “We hebben heel veel leuke reacties gehad. Mensen vinden het heel grappig en zijn al nieuwsgierig naar de tweede aflevering.”

Hashtag
Het duo wil de hashtag: #weesloyaalhaalaflokaal trending maken. “Ik vond hem zo leuk en denk dat Borne daarmee de grondlegger van de hashtag is. Ik wil het nu zo vaak mogelijk voorbij laten komen met het journaal wat we hebben, zodat iedereen het gaat gebruiken en ook gaat beseffen dat het echt nodig is.”

“Ik vind dat de horeca de steun nu echt verdient. Ze halen nu bij lange na niet wat ze normaal wel aan omzet halen. Wat ik wel merk is dat veel horecaondernemers met goede marketeers het wel heel creatief oppakken. Als we ook kijken naar het aantal deelnemers in de eerste lockdown en de huidige. Destijds deden niet zoveel restaurants mee met deze actie, dus toen hadden de deelnemers het wel drukker en daarom moeten ze het nu verdelen. Maar het is leuk om te zien dat ze erg creatief zijn.” 

Ondernemers helpen
Corine rekent ook op de bevolking van Borne. “Iedereen wil in de zomer ook een biertje drinken of een hapje eten op de terrassen, maar dan moeten ze nu ook die ondernemers helpen in deze moeilijke tijden. Ik hoor vaak: ‘Oh, we kunnen wel wat bestellen bij Thuisbezorgd’. Dan zeg ik juist: ‘Nee, wees loyaal, haal af lokaal’. Kijk ook eens bij de horecaondernemers in het dorp of in de stad. Iedereen wil in de zomer ook weer lekker aanschuiven voor een pilsje of een etentje, dus hopelijk willen ze nu ook investeren. Anders kan het zomaar zijn dat zij straks niet meer overeind kunnen blijven.”

Hulp bij digitale kant
Niet alleen met deze actie helpen Corine en Ruben de horecaondernemers, ook met het vereenvoudigen van de digitale kant kunnen zij hulp bieden. “Ondernemers zijn nu wel beter geworden met hun onlinereserveringen. In het begin was dit niet eenvoudig genoeg en wij proberen ze nu ook daarbij te helpen, zodat de gasten het voorspoediger en gemakkelijker kunnen bestellen.”

Vrijwillig
Voorlopig moeten Corine en Ruben vooral in eigen tijd met de actie bezig. “Qua financiën krijgen we vooralsnog niet de steun, maar we willen de mensen echt laten zien wat we kunnen en dat de horeca de steun echt nodig heeft. Ik hoop dat de aanvragen snel geaccepteerd worden en dat we ook steun van de provincie krijgen, maar dat is nog even afwachten”, besluit Corine.

Gezegend
“In Borne, Hertme & Zenderen hebben we een groot restaurant aanbod. Jammer genoeg moeten zij allemaal weer tijdelijk de deuren sluiten. Om ze wel te kunnen blijven steunen heeft Corine deze actie opgezet. Dek de tafel thuis extra mooi, schenk een passend wijntje in en haal je favoriete gerecht in huis. Wees loyaal, haal af lokaal!”

Deelnemers
Voor meer informatie en de deelnemende restaurants: https://www.visitborne.nl/Verhalen/2673/wees-loyaal-haal-af-lokaal-

Reacties

Zijn er ook restaurants die bezorgen bij mensen in isolatie of quarantaine?