Algemeen

Dorpsmanager Ruben Baartman: “Houd de handel in Borne”

Borne komt met Dorpsdaalder om ‘Wees loyaal, koop lokaal’ te stimuleren

BORNE – Dorpsmanager Ruben Baartman van Bundeling Bornse Ondernemers Borne kwam met de organisatie met het idee voor een eigen munt in het dorp. Het gaat om een zogenoemde Dorpsdaalder, die 2,50 euro waard is.

Ruben wil vooral dat lokale winkeliers ook de lokale ondernemers steunen, met het motto: ‘Wees loyaal, koop lokaal!’. “We hopen dat hiermee de handel in Borne blijft”, zegt de dorpsmanager van Borne. “Denk eraan dat je het kunt geven als kerstpakket of als een sinterklaascadeautje.

Complimenten
Ruben en Corine Hofstra hebben de actie opgezet en konden op niets anders rekenen dan lof. “Alle bedrijven reageren heel erg positief op dit initiatief. We krijgen veel complimenten”, gaat Ruben verder. “Ik was bijvoorbeeld bij de Bakker Bart en daar bestellen ze direct tien keer 25 munten voor het personeel.”

Langere termijn
“We konden het wel voor een kortere termijn invoeren, maar als bedrijven het met kerst aan personeel geven of families geven het cadeau dan heb je slechts een beperkte tijd om het in te leveren. We willen de mensen de tijd geven om het ook te kunnen uitgeven bij de lokale ondernemers. En hiermee houd je de handel in Borne.”

Juten duitenzakje
De munten worden aangeboden in een juten duitenzakje, die zijn ingepakt door medewerkers van De Ster en Zeut Chocola geeft er een mooie opvulling aan met een chocolaatje. Van 1 december tot en met 31 maart 2021 zijn de Dorpsdaalders inwisselbaar bij de deelnemende winkeliers die herkenbaar zijn door een knalgele sticker op hun etalageruit.

Bestellen?
De aanschaf van de Dorpsdaalder kan door een mail te sturen aan r.baartman@borne.nl of door te bellen naar 06-28 51 51 83. “Daarnaast komt er in november een pop-up store waar mensen de munten kunnen kopen, maar het is nog niet precies bekend wanneer”, besluit Ruben.