Algemeen

BootcampNEO 60-plus krijgt 2.500 euro van Menzis

BORNE - Bootcamp NEO 60-plus heeft 2.500 euro gekregen van Menzisfonds 2022. Onlangs was de prijsuitreiking voor de regio Achterhoek en Twente.

In het hoofdkantoor van Menzis in Enschede reikte de voorzitter van de raad van bestuur van Menzis, Wouter Bos, de prijzen uit aan vertegenwoordigers van maatschappelijke initiatieven die een aanvraag bij het fonds gehonoreerd zagen. BootcampNEO 60-plus dames en heren was een van de aanvragers die in de prijzen viel.

Het Menzisfonds keert jaarlijks prijzen uit aan verenigingen, stichtingen of scholen die met een nieuw initiatief de leefkracht en het bewegen van mensen versterken. De aanvragen worden aan de hand van vele criteria streng beoordeeld door een commissie uit de ledenraad van Menzis.

Het initiatief bootcampNEO heeft twee belangrijke doelstellingen: Fit worden en blijven en het versterken van de sociale contacten.

Het initiatief is in maart 2018 begonnen met elf heren en is nu na vier jaar uitgegroeid tot een herengroep van 29 en een damesgroep van zestien deelnemers. De oudste deelnemer is onlangs 80 jaar geworden.

BootcampNEO vindt elke dinsdagmorgen plaats op het hoofdveld van NEO onder leiding van deskundige trainers. Er kan gebruik gemaakt worden van de kleedaccommodatie en na afloop van het clubhuis voor een kopje koffie. Deelname staat open voor iedereen. Kosten bedragen 10 euro per maand. Dat is voor het ondersteunend lidmaatschap van NEO. De meerkosten voor de trainers is voor rekening van NEO.

Bootcampen is een buitenactiviteit gericht op het vergroten van spierkracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en balans. Iedereen kan op eigen niveau deelnemen. Er gelden geen toelatingseisen.

 

Uw reactie