Algemeen

Boeskool Kerstspecial succes ondanks technische storing

OLDENZAAL – Veel mensen keken uit naar de eerste editie van de Boeskool Kerstspecial. Deze televisieproductie, een initiatief van Oldenzalers Paul Keizer en René Grouve, was primair bedoeld voor de vele mensen die kerst in eenzaamheid moeten doorbrengen, maar is de moeite waard voor iedere kijker. De Youtube-versie van de special was probleemloos te bekijken maar de TV-uitzendingen van TwenteTV werden gehinderd door technische storingen.

Paul Keizer en René Grouve hadden in slechts enkele weken een ruim twee uur durend maar boeiend en afwisselend programma opgezet. Het programma was opgezet op basis van een wandeling door Oldenzaal met optredens van bekende en onbekende  Oldenzalers. De kijker werd meegenomen langs veel mooie en historisch belangrijke plekken in en rond Oldenzaal. Daarnaast waren er kerstgroeten uit bedrijfs- en verenigingsleven, maar  ook van artiesten en basisscholieren.

Voor de montage tekende Gerard Horst. De presentatie was in handen van Wendy Grouve. Jan Schwering bracht als Toren- en Stadsgids veel interessante kennis in.

Storing

Op eerste kerstdag om 11.00 uur ging de uitzending op TwenteTV van start, maar helaas met een storend technisch probleem. René Grouve: “Het bleek dat beeld en geluid niet synchroon liepen. Er zat zo’n vijf seconden verschil in en dat is niet prettig, maar ook niet te volgen. We hebben de storing bij TwenteTV gemeld, maar na twee uur was het nog niet verholpen.” Alsof dat nog niet genoeg was bleek de herhaling op tweede kerstdag ook fout te gaan. René: “De uitzending werd na 40 minuten afgebroken en begon dan opnieuw. Dat was balen, daar doen we het niet voor! We hadden in de verzorgingstehuizen alles klaarstaan om juist die doelgroep te kunnen tracteren op het programma en dat gebeurt er dit.”

Er is gelukkig wel de mogelijkheid om het programma alsnog op Youtube integraal te bekijken. René: “En het programma is op Youtube al meer dan 700  keer bekeken. Met dank aan Gerard Horst overigens, die de beelden rechtenvrij ter beschikking heeft gesteld.”

Positieve reacties

René en Paul krijgen veel lovende reacties. René: “We merken dat het programma goed gewaardeerd wordt, we kregen zelfs van Oldenzalers in het buitenland mooie reacties.”

Er komt dus een tweede editie? René: “Ik denk dat we wel in een behoefte hebben voorzien. We denken er zeker over na. Misschien ook een goed idee voor andere plaatsen.”

Goed doel

Aan het project was ook een goed doel gekoppeld. Voor de bedrijfsmatige kerstgroeten, zoals bijvoorbeeld  de Rabobank met eigen medewerkers had gemaakt, werd een kleine vergoeding gevraagd. Deze totale opbrengsten belopen € 1.250,- en komen volledig ten goede aan Stichting Leergeld. Een mooie kerstgedachte.

Alsnog of opnieuw bekijken?

Voor wie de uitzending nog wil bekijken: deze is te zien op Youtube.com. Zoek op ‘Boeskool Kerstspecial’. Het is zeer de moeite waard!

 

Claudia Patacca zingt onder begeleiding van Wouter Munsterman.

Op bezoek bij de familie Palthe in het Palthe Huis.

Tanfana en nachtburgmeester Toon Brummelhuis.

Met Hylke Banning bij  het carillon.

Bij Toos Achterweust in De Pelgrim.

Kerstgroet van de Bongerd.