Algemeen

Boerenmarkt met oude ambachten

LOSSER - Zaterdag 28 augustus vindt er weer een gezellige Boerenmarkt met oude ambachten plaats in het centrum van Losser. Een folklore markt met producten van omliggende boerderijen. Slenter langs de kramen en proef het échte (h)eerlijke Twente. Je vindt er verse paling, echte Losserse boterkoek, Twentse tuffelpannekoeken, diverse pindakaas smaken, homemade chocolate, bloemdecoratie, honing- en bijenproducten, ambachtelijke broden, vers fruit, mosterd, notenolie, ambachtelijke worsten, vlees, wellness artikelen, glas in lood kunstwerken, handgemaakte tassen, kussens en sieraden, allerlei kaassoorten, gebrande noten, tapas, lekkernijen en cadeaupakketten, fruitjams, hobby en vrije tijd artikelen, wijnen, speciaalbieren en de heerlijkste soepen.

Het verleden herleven

Ga terug in de tijd en reis langs vele oude ambachten tijdens deze editie van de Boerenmarkt. Vol passie demonstreren en vertellen de medewerkers, gekleed in een traditioneel kostuum, over hun historische vakmanschap: Potten bakken, potten glazuren, bezembinden, mosterd maken, een houtdraaier, kniepertjes bakken, kaarsen maken en wol spinnen. De handgemaakte producten worden ook ter plekke verkocht. Kom daarbij luisteren naar de prachtige deuntjes van draaiorgel ‘de Laplander’.De dag wordt compleet met een optreden van de folklore dansgroep de Losserse Böggelrieders. 

Huifkartocht

Samen er een dagje op uit trekken met paard en huifkar, dat is toch iets heel bijzonders? Zittend op de bok van een huifkar trek je rustig door de mooie natuur en langs de mooiste pareltjes in het historisch centrum alsook het prachtige buitengebied van Losser. Opstapplaats Raadhuisplein. Tickets ter plaatse: GRATIS.

Kinderkramerie

Tevens wordt er aanstaande zaterdag een ouderwetse rommelmarkt georganiseerd. Locatie: Kerkstraat (voor de oude Aloysiusschool, achter het Lossers hoes). Kom je ook een kijkje nemen? 

Ontdek Losser

Struin door de sfeervolle straatjes en ontdek wat het centrum van Losser allemaal te bieden heeft. Met ruim 100 winkels heeft Losser een gevarieerd winkelaanbod waar eigenlijk alles te vinden is. Dit alles afgewisseld met de historische panden en de diverse horeca staat Losser bij uitstek garant voor een gezellig dagje winkelen, te combineren met een lunch op een van de gezellige terrassen.

Zaterdag 28 augustus, van 10.00 tot 16.00 uur (Iedere laatste zaterdag van de maand). Brinkstraat, Teylersplein Losser, parkeren: GRATIS.

Kom, proef en beleef het in Losser!