Algemeen

Bibliotheek Dinkelland
De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

DINKELLAND - Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? Is een expert die met u meekijkt wenselijk? Of heeft u een vraag? Dan kunt u terecht in de Bibliotheek Dinkelland. Samen met Wijkracht Dinkelland en Kulturhus Denekamp biedt de Bibliotheek een gratis belastingspreekuur aan ter ondersteuning van de digitale aangifte 2020.

Belastingspreekuur

Deze spreekuren zijn op de volgende dagen/tijden: donderdag 18 maart van 9.00 tot 12.00 uur en donderdag 15 april van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt zich telefonisch aanmelden bij Wijkracht, tel. 06-34360924 (Marc Oude Vrielink), Bibliotheek Dinkelland, tel. 06-13355324 (Henk Rengerink) of rechtstreeks via de website www.bibliotheekdinkelland.nl/agenda bij een van de genoemde data. I.v.m. de huidige coronamaatregelen wordt u vriendelijk verzocht om alleen naar het spreekuur te komen.

Cursussen

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek Borne gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent. Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

Maak je eigen sokkenpop (25 februari)

Deze cursus wordt georganiseerd doro KidsLab i.s.m Tetem. Er liggen bij jullie vast ook eenzame sokken in de la. Dat komt goed uit want we gaan van zo’n oude sok een grappige handpop maken. Als je je duim in de ‘hak’ stopt en je vier andere vingers in de ‘neus’ van de sok dan heeft ie al een pratende mond. Met knopen, wol en restjes stof kun je de handpop een gezicht en haren geven. Als je klaar bent kun je je sok gekke avonturen laten beleven.

Deelname workshop

Klik op deze gratis zoomlink op de website www.bibliotheekdinkelland.nl/agenda voor deelname aan de online KidsLab workshop op 25 februari van 13.30 tot 14.30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. Samen met de kinderen wordt er een gezellige en leerzame online KidsLabmiddag van gemaakt.

Benodigdheden

Naast een computer om de online zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig: een oude sok, (gekleurd) karton, restjes stof, wol of ander dik draad, knopen, naald en draad, lijm, schaar en versiermateriaal.