Algemeen

Bewoners van woon- en zorgcentrum Sint Jozef in Weerselo op bezoek bij zusters in Denekamp

WEERSELO - Al enkele jaren kwam via het Cliënten Aanspreekpunt, de voormalige Cliëntenraad, het verzoek binnen om een uitgaansdag te organiseren naar Wietmarschen, zoals dat voor de bewoners van het Woonzorgcentrum de Eeshof in Tubbergen elk jaar gedaan werd. Zij gingen n.l. elk jaar over de grens naar Wietmarchen, ’n kleine bedevaartsplaats. Rond 2019 / 2020 werd op de locatie Weerselo door bewoners hiervoor ook gekozen. De meeste bewoners kunnen bijna niet meer op vakantie gaan en dan is er een sterke behoefte om er eens een dagje uit te gaan. De voorbereidingen werden getroffen en er was al een datum gepland, maar toen brak corona uit. Van 2020 werd het doorgeschoven naar 2021 en vervolgens moest het weer doorgeschoven worden naar 2022.

Vanuit de Zorggroep Sint Maarten was het beleid inmiddels gewijzigd en er werd bepaald dat het reisdoel iets dichter bij huis gezocht moest worden. De huidige bewoners hebben relatief steeds meer zorg nodig en vanwege het coronabeleid in Duitsland vond men het niet verstandig om over de grens te gaan. Daarom werd er gekozen voor de Zusters Franciscanessen in Noord Deurningen om een vergelijkbaar programma te kunnen realiseren. Er werd een plan gemaakt om met bewoners van Woonzorgcentrum De Eeshof en van Zorgcentrum Sint Jozef samen een spirituele dag te realiseren. De belangstelling bij de bewoners was zo groot dat ze de groep moesten opsplitsen. Bewoners verheugden zich op zo’n dagje uit en telden de dagen af. Dat is zeker te begrijpen na twee jaar corona met alle beperkingen van dien. Als eerste ging op 29 juni een groep van de De Eeshof met tweeëntwintig bewoners en tweeëntwintig personen aan begeleiding. Zij hebben een prachtige dag gehad. Op 7 juli was het de beurt aan de groep van Zorgcentrum Sint Jozef die met totaal tachtig personen, veertig bewoners en veertig begeleiders, richting Noord-Deurningen gingen. Om e.e.a. comfortabel te kunnen realiseren waren onder de begeleiders een aantal verzorgenden en gelukkig waren er familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers die paraat stonden om deze dag mee te  helpen. Dankzij een gulle financiële bijdrage van de Vriendenstichting van Zorgcentrum Sint Jozef was het mogelijk om er een zinvolle en tevens ontspannen uitgaansdag van te kunnen maken. In het Franciscushuis en op het terrein van het klooster van de Zusters Franciscanessen werden de gasten heel gastvrij ontvangen. De vieringen werden verzorgd in de kapel en buiten in de tuin bij de Mariagrot. Pastor Jacobs, pater Op de Weegh en pastor Huisman gingen voor in de vieringen en onderhielden zich met de gasten. De muziek werd verzorgd door de Zusters en door het dameskoor uit Weerselo en Rossum en stond onder muzikale leiding van Jozef Kolmschot.

Het was een hele gezellige en waardevolle dag voor de bewoners en voor allen die hebben bijgedragen aan het de hele organisatie van deze dag.

Ine Flinkers