Algemeen

Bewoners De Blenke genieten volop bij opening Beleef- en Beweegtuin

HELLENDOORN – Het kon niet mooier. Ideaal weer en een super gezellige sfeer buiten in de tuin van verzorgingshuis van ZorgAccent De Blenke. Veel bewoners, zaten 's middags in groepjes te wachten op de officiële opening van de Beleef- en Beweegtuin. Bewoner Jan Veldkamp viel de eer te beurt een bankje met de naam te onthullen. De tuin heeft toepasselijk de naam: 'De Veldtuin' gekregen.

Al de hele dag was het feest voor alle bewoners van De Blenke. In samenwerking met de Stichting Zinderen van Michael Wolbers uit Almelo waren allerlei activiteiten opgezet. De bedoeling hiervan is senioren meer buiten te laten bewegen en meer plezier daaraan te laten beleven. Bovendien is dit goed voor hun gezondheid.

Leuke dingen

Alle bewoners werden verwend met een extra luxe lunch. In de tuin was een podium met gezellige muziek en er zaten vertegenwoordigers van oude ambachten. Een dame was aan het kantklossen, een ander zat achter het spinnewiel, er was een man met midwinterhoorns en een schilder van stipwerk. Verderop zat de herder met enkele schapen en zijn honden.

Toespraak

Aline Poolen, bestuurslid van ZorgAccent, herinnerde in haar toespraak aan wat er allemaal gedaan was in de voorbereiding door de kerngroep: “De spinningmarathon, er zijn taarten gebakken en verkocht en bloemstukken gemaakt.” Verder noemde ze de vrienden van ZorgAccent, basisschool Reggewinde en de vele sponsoren die het mogelijk gemaakt hebben de mooie tuin gestalte te geven. Ze wenste de bewoners veel plezier in de mooie tuin en hoopt dat er veel gebruik gemaakt van gaat worden.

Wandelingetje

Na de toespraak konden bewoners een wandelingetje door de tuin maken langs de beoefenaars van de oude ambachten en de herder met zijn schapen, afkomstig van de stadskudde uit Almelo. Vooral zijn honden, de beide Border Collies, genoten veel belangstelling.

Beleef- en Beweegtuin

De tuin wordt opgevrolijkt door verschillende leuke, stalen beelden van dieren. Er staat ook een mooi nieuw prieeltje waar veel gebruik van wordt gemaakt. Langs de fraaie en goed beloopbare paden is verlichting aangelegd zodat het er ook 's avonds gezellig uit ziet.

De feestelijke dag voor bewoners en personeel werd afgesloten met een heerlijke barbecue.

Reacties

Waarom zetten jullie geen datum van de opening bij het bericht?