Algemeen

Beste inwoners van de gemeente Borne,

BORNE – De cijfers omtrent het coronavirus dalen en afgelopen week werd duidelijk dat er steeds meer versoepelingen komen. Er mogen weer twee personen op bezoek komen, u kunt zonder afspraak winkelen en er mag weer een terrasje gepakt worden. Burgemeester Jan Pierik is over het algemeen tevreden en ziet licht aan het einde van de tunnel. 

“Op zich ben ik er heel blij mee, met name met de versoepelingen van afgelopen week. Het weer werkt nog niet helemaal mee, maar mensen mogen in ieder geval weer de deur uit. Tegelijkertijd weet iedereen ook dat de coronamaatregelen nog nodig zijn. De ziekenhuizen liggen nog steeds helemaal vol en dat is iets wat vaak vergeten wordt. En dat besef moet goed tussen de oren blijven! Maar de cijfers gaan de goede kant op.

Maar jammer genoeg zijn we er nog niet. Over het algemeen gaat iedereen goed met de maatregelen om. Soms denk ik wel: ‘Hoe haal je het in je hoofd om je niet aan de regels te houden’, maar over het algemeen beseft iedereen zich heel goed dat ze zich aan de maatregelen moeten houden en dat gebeurt ook. In de gemeente Borne zijn er weinig tot geen incidenten geweest omtrent de coronamaatregelen, middels deze weg wil ik dan ook mijn complimenten uitspreken aan de inwoners van de gemeente Borne.

Het is echter nog steeds van belang om de maatregelen in acht te houden, het is echt nodig! We kunnen de hele tijd discussies voeren over waarom de ene winkel wel open mag en de andere niet, maar dan blijven we bezig. De belangrijkste reden is dat we de bewegingsstroom van mensen zo beperkt mogelijk willen houden. Ik hoop dat jullie door hebben, dat het einde in zicht is. En vooral dat er begrip voor is dat we het stap voor stap moeten doen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat het virus niet de kans krijgt om weer verder te verspreiden!

Ook voor de ondernemers wil ik mijn petje afdoen. We proberen zoveel mogelijk contact met jullie te hebben. Als mensen knel zitten, weten ze mij te vinden. We proberen de ondernemers écht te helpen met de regelingen. Het is echt heel zwaar voor de ondernemers, maar wij proberen zoveel mogelijk de mensen te helpen. Hou nog even vol, dan komen we er samen sterker uit!

Tot slot wil ik jullie meegeven: houd voldoende afstand tot elkaar, was geregeld uw handen en laat u testen als u klachten heeft! Ik kijk uit naar een mooie zomer, waarin we elkaar weer spontaan kunnen ontmoeten! Kijk naar elkaar om en blijf gezond. Samen gaan we de goede kant op.”

Burgemeester Jan Pierik