Algemeen

Echt een blijk van waardering

Beste Buur Bokaal

TWENTERAND - Ook dit jaar organiseert Mijande Wonen samen met de gemeente Twenterand en de Huurdersraad de Beste Buur Bokaal. Alle inwoners uit Twenterand kunnen een buurman- of vrouw nomineren om zo hun buur in het zonnetje te zetten.

Naar elkaar omkijken draagt bij aan prettig wonen. In deze roerige tijden, met uiteenlopende meningen is het juist zo belangrijk om ook de verbinding op te zoeken en naar elkaar om te kijken.

“Het is prachtig om te zien hoe de ´stille krachten´ in de buurten en wijken eens in het zonnetje gezet worden. Dat blijkt ieder jaar opnieuw wanneer we de verhalen bij de nominaties lezen. Zoveel mensen die zich op verschillende manieren inzetten om het wonen en leven in een straat of buurt voor iedereen prettig te houden.” Aldus Melanie Maatman, directeur-bestuurder van Mijande Wonen.

Wethouder Roel Koster gaat als wethouder in Twenterand over het wonen in deze mooie gemeente. Hij gaat ervan uit dat er een heleboel nominaties gaan komen. “Noaberschap is hier nog echt heel belangrijk”, legt hij uit. “Mensen zien om naar elkaar en zijn er voor elkaar als het nodig is. Twenterand bestaat uit een aantal hechte gemeenschappen, waar men niet langs elkaar leeft, maar mét elkaar en vóór elkaar. Veel Twenteranders zetten zich in voor hun straat, buurt of wijk. Ik hoop dan ook dat we het lastig krijgen om al die nominaties te beoordelen. Dat zou geweldig zijn!”

Marietje Brande- de Lange, uit Vriezenveen, won vorig jaar de Beste Buur Bokaal in de gemeente Twenterand. ´Het is echt een teken van waardering´. We spreken Marietje over het project Beste Buur Bokaal.

Hoe vond je het om genomineerd te worden voor de Beste Buur Bokaal?

‘Heel leuk, ik had nooit verwacht dat ik genomineerd zou worden. Ik vind wat ik doe heel normaal en niets bijzonders. Als je buren je dan nomineren dan is dat wel echt een teken van waardering!’

Waarom zouden mensen hun buur moeten opgeven?

‘Iemand die klaarstaat voor anderen, die mag ook wel eens in de bloemetjes gezet worden!’

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen of ze hun buurman- of vrouw willen opgeven?

‘Niet twijfelen!, gewoon de buurman of buurvrouw opgeven waarvan jij vindt dat hij /zij dat verdiend heeft.’

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt ieder jaar plaats op Burendag. Dit jaar is dat zaterdag 24 september. Tijdens een feestelijke uitreiking ontvangen de beste buren een mooie bokaal en een leuke prijs.

U kunt uw buur nomineren tot 15 augustus 2022 via: www.bestebuurbokaal.nl. Wie zet u in het zonnetje?