Algemeen

Beste Buren in Dinkelland in het zonnetje gezet

DINKELLAND - Afgelopen zaterdag op nationale burendag was het dan zover, de uitreiking van de prijzen van de ‘Beste Buurbokaal 2022’. Tot 15 augustus hadden inwoners uit de gemeente Dinkelland de gelegenheid om hun buur te nomineren als Beste Buur.

Gezamenlijk initiatief

De Beste Buur Bokaal is een gezamenlijk initiatief van Mijande Wonen, de huurdersraad van Mijande Wonen en de gemeente Dinkelland.

Noaberschap draagt namelijk bij aan een prettige en veilige woonomgeving. Hierdoor kunnen mensen langer thuis wonen, het draagt bij aan een vertrouwde leefomgeving en het vermindert eenzaamheid. Mensen die zich inzetten voor een fijne buurt, verdienen dan ook extra waardering. Daarom de Beste Buur Bokaal.

Alle 14 Twentse gemeenten doen mee

De Beste Buur Bokaal wordt ook in andere Twentse gemeenten georganiseerd. Alle Twentse woningcorporaties in de 14 gemeenten doen mee aan dit initiatief.

Mooie verhalen

Ook dit jaar kwamen er weer mooie verhalen binnen over buren die veel voor elkaar betekenen. De stille krachten in buurten en wijken.

Omdat het moeilijk kiezen is, is dit jaar besloten dat alle genomineerden Beste Buur zijn. Ze zijn afgelopen zaterdag dan ook allemaal in het zonnetje gezet. Ze kregen een mooie bos bloemen en een pakket met streekgebonden producten, als blijk van waardering. 

Een greep uit de mooie verhalen:

Jan Vollenbroek, staat voor iedereen klaar, is bescheiden en vraagt en verwacht niets terug. Hij houdt een oogje in het zeil in de buurt en helpt waar hij kan. Klussen, verstopte leidingen, Jan komt een handje helpen. Een gouden buurman!

Kim en Bas Pinkster werden in het zonnetje gezet door hun 85 jarige buurvrouw omdat ze altijd voor haar klaar staan. Ze geeft aan dat ze langer thuis kan blijven wonen omdat ze zulke lieve buren heeft. Of het nu gaat om een blikje open maken, in de tuin helpen, klusjes doen, niets is te veel.

De buurvrouw is slecht ter been en ook in de winter helpen haar buren haar om boodschappen online te bestellen.

Femie Steghuis uit Denekamp werd in het zonnetje gezet door haar buurvrouw omdat ze heel veel doet voor een zieke buurvrouw, ze brengt haar eten en helpt haar met naar bed gaan. Ook zamelt ze kleding in voor mensen in Moldavië die dat nodig hebben. Femie wilde liever niet op de foto.