Algemeen

Basisschool De Driesprong houdt groot jubileumfeest

HOGE HEXEL- Basisschool De Driesprong in Hoge Hexel bestaat 101 jaar en dat wordt groots gevierd. Eigenlijk zou vorig jaar al een feestweek georganiseerd worden, maar dat ging niet door vanwege alle beperkende coronamaatregelen. Nu echter is de jubileumcommissie weer gevormd en zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen, zodat van 4 tot en met 9 juli goed uitgepakt kan worden.

In de jubileumweek zijn er allerlei feestelijke activiteiten voor de schoolkinderen, zoals oud-Hollandse spelletjes, een excursie naar het Rijksmuseum, een echt Kuuk’n concert met de Wierdense Harmonie, het werken aan een gezamenlijk blijvend aandenken en een afsluitend pleinfeest.

Op zaterdag 9 juli staat een reünie gepland met aansluitend een groot feest. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de reünie en het feest via de link op de website van de school www.3spr.nl

Er is ook een speciale Facebookpagina (Reünie – 100 + 1 jaar de Driesprong Hoge Hexel) aangemaakt. Hierop worden telkens nieuwe foto’s geplaatst. Ook het nieuws betreffende het jubileum is hierop te vinden. De link voor deze pagina is www.facebook.com/groups/260384192778267

Om de feestweek te kunnen bekostigen, zijn er verschillende acties gevoerd, zoals de verkoop van Valentijnshartjes en het vullen van cadeautasjes voor een evenementenorganisatiebedrijf. Ook wordt nog een lege flessenactie gehouden in de maand mei. Wie wil bijdragen aan het feest kan informeren naar de mogelijkheden via jubileum@dedriespronghh.nl.