Algemeen

Bakkerij Nollen doneert oliebollen én deel van de verkoopopbrengst

REGIO – Bakkerij Nollen, onder meer met een vestiging in Borne, heeft een deel van opbrengst van de oliebollenverkoop gedoneerd aan de de Nije Stichting. Daarnaast zijn dit jaar tientallen oliebollen gebakken voor de RIBW in Enschede. Deze stichting ondersteunt mensen met een psychische kwetsbaarheid bij het vormgeven van hun dagelijks leven.

Elk jaar ontvangt de Nije Stichting, partner van Bakkerij Nollen, al tien cent per verkochte oliebol. Deze opbrengst komt ten goede aan het centrum dat zich richt op iedereen die geraakt is door kanker. Naast die jaarlijkse oliebollenbijdrage mocht initiatiefneemster Debby Nijenhuis ook een goed doel kiezen om gratis oliebollen aan te schenken namens Nollen. Dit jaar koos ze voor RIBW naar aanleiding van een brief waarin duidelijk werd dat in deze maatschappij er te weinig ruimte en begrip is voor mensen met psychische problemen.

Nijenhuis gaf aan dat ze net als iedereen, veel last ervaren van corona en de gevolgen van de maatregelen en dat vooral de afdeling in Enschede het moeilijk heeft gehad een goede locatie te vinden en zich aanvankelijk niet erg welkom voelden. De Nije Stichting kan niet zonder noaberschap en weet wat een warm welkom kan betekenen. Nijenhuis vroeg daarop aan Nollen of ze deze keer alle medewerkers en bewoners op de locatie op de Wesselerbrink een hart onder de riem mocht steken met de heerlijke bollen van Nollen. Deze werden dan ook dankbaar ontvangen.

De Nije Stichting openende op 12 december de Nije hoeve. Dit na twee jaar intensief bouwen en vier jaar huisloos te zijn geweest, om aldaar te gaan proefdraaien en zo weer mensen te kunnen helpen. De nieuwe maatregelen van de overheid echter gooide weer roet in het eten. De deuren moesten weer dicht. Ondertussen was alles zover klaar dat na de jaarwisseling wel op afspraak in de Nije hoeve geholpen kon worden, ware het niet dat er wéér een tegelslag volgde. De gehele huisraad werd aangevreten en de kapot gegeten pakken chocolademelk hebben onherstelbare schade aangebracht aan de nieuwe keuken. Nijenhuis: “Dit soort tegenslagen voelen steeds zwaarder. Telkens weer puinruimen, uithuilen en hervatten maakt ongelooflijk moe. Daarnaast is het in deze tijd zo lastig om fondsen te werven. Veel sponsoren haken na een paar jaar af. We zijn daarom extra dankbaar dat we met bakkerijk Nollen een partnerschap hebben. De jaarlijkse oliebollenactie stelt ons elk jaar in januari in staat om met een iets geruster hart weer een zwaar jaar in te gaan. We hopen dan ook dat we dit partnerschap kunnen aanvullen met een paar mooie andere partijen, zodat wij ons in de komende jaren kunnen richten waar we het voor opgezet hebben: het ondersteunen van mensen die leven met en na kanker. ”

Voor meer informatie, kijk op www.denijestichting.nl.