Algemeen

Bakkerij Koopmans mag zich de ‘Beste speculaasbakker van Overijssel’ noemen

TUBBERGEN / ALMELO - Jaarlijks organiseert Beko speculaaskeuringen tijdens de Najaarsdagen. Bakkers konden ook dit jaar weer drie soorten speculaas laten keuren: speculaasjes met amandelen, speculaasjes zonder amandelen en gevuld speculaas. Voor de provincie Overijssel kwam Koopmans Bakkerij, Patisserie en Chocolaterie, met winkels in Tubbergen en Almelo, als winnaar uit de bus met speculaasjes én speculaasjes met amandelen. Tevens werd het gevulde speculaas deze editie weer goed beoordeeld.

De keuringen hadden wederom dit jaar vanwege de coronamaatregelen een alternatieve opzet. Toch kreeg de organisatie een groot aantal inzendingen binnen.

Lekkerste speculaasbrok

Er werden maar liefst 298 ambachtelijke speculaasproducten gekeurd. Het doel van de speculaaskeuringen is de kwaliteit van speculaas bij de ambachtelijke bakker te verbeteren. De speculaas werd ‘blind’ beoordeeld op verschillende beoordelingscriteria door een consumentenpanel en een vakjury. 

Naast de speculaaskeuringen van de Beko, deed Koopmans ook mee met de brokkenkeuring georganiseerd door het Patisserie College. 

Hier werd de speculaasbrok van Koopmans als lekkerste beoordeeld uit de provincie Overijssel.