Algemeen

Baby Wout Blokhuis eerstgeborene in Oldenzaal in 2021

OLDENZAAL – Op 2 januari werd Wout Blokhuis geboren in  het Oldenzaalse kraamhotel. Hij is de eerste baby in het nieuwe jaar binnen Oldenzaal.

Wout is de zoon van Niek en Joyce Blokhuis. Maandagmorgen bij de aangifte in het Gemeentehuis werd aan Niek bevestigd wat verloskundige Jenny Asma ook al had gezegd: “Wout is de allereerste dit jaar in Oldenzaal.”

Snelle jongen

Met een gewicht van 3.440 gram en een lengte van 52 centimeter is Wout een kerngezonde baby. Joyce: “Het ging allemaal heel snel met de geboorte. ’s Middags was ik nog mij mijn moeder en om zeven uur had ik Wout al in mijn armen.” Niek: “Het was puur toeval dat ik zaterdag een vrije dag had. Ik rijd op een vrachtwagen voor melktransport en voor het zelfde geld was ik in Zuid-Nederland geweest. Dan had ik nooit op tijd thuis bij de geboorte kunnen zijn.”

Gelijkenis

Zoon Daan (2 jaar) is blij met zijn nieuwe broertje en laat niets van jaloezie zien, hij vindt het helemaal prima. Niek en Joyce zien grote gelijkenis tussen Wout en Daan. Niek: “Als ik Wout zie liggen dan is het sprekend Daan vlak na zijn geboorte. Ook qua gewicht en lengte zijn ze vergelijkbaar.” Joyce: “En het tijdstip van geboorte van beiden, daar zit maar één minuut tussen. Daan werd om negen over zeven geboren en Wout acht over zeven!”

De beide ouders hechten niet zo aan de primeurtitel van 2021. Niek: “Wat wel jammer is, is dat het carnaval dit jaar niet doorgaat, anders was Wout als eerstgeborene opgenomen in de huisorde van de Stadsprins. Maar ach, de goede gezondheid van Wout en Joyce is me veel meer waard.”

Uw reactie