Algemeen

Auto leasen steeds populairder

Het leasen van een auto is ook in de afgelopen jaren onverminderd populair gebleken. Niet zo gek te bedenken dat de aanschaf van een nieuwe auto flink in de papieren kan lopen. Voor een vast bedrag per maand kun jij de nieuwste auto rijden en betaal je ook nog eens geen kosten voor reparatie en onderhoud. Uiteraard zitten laatstgenoemde wel in de prijs verwerkt, maar bij een eigen auto dien je deze kosten zelf bij reparatie te bekostigen. Niet alleen zakelijk als leasen al jaren populair, ook zien we dat er particulier steeds vaker wordt gekozen voor het leasen in plaats van kopen van een auto.

Geen verrassingen

Waar je bij een eigen auto qua kosten voor onderhoud of reparatie voor een verrassing kunt komen te staan, geldt dit voor een lease auto niet. Je betaald namelijk een vast bedrag per maand en hier zitten zowel reparatie als onderhoud bij in. Net als bij een huurauto heb je vaak wel te maken met een eigen risico, echter is deze vaak een stuk lager dan de daadwerkelijke kosten. Wil je niet vastzitten aan een langdurig contract, dan kun je ook kiezen voor een shortlease. De kosten zullen dan vaak wel wat hoger liggen, maar de looptijd is een stuk korter. Ook zien we vooral in de grote stad dan een auto huren Amsterdam steeds populairder wordt. Zo kun je zelf bepalen wanneer jij je auto ophaalt en hoe lang je deze wilt gebruiken. Je betaald dan alleen de periode dat je hem ook daadwerkelijk hebt gebruikt.

Uitgave

Bij het leasen van een auto betaal je een vast bedrag per maand. Dit betekent, dat je ten opzichte van een auto kopen, niet direct al je spaargeld hoeft op te offeren. Je kunt je geld dan dus bijvoorbeeld laten renderen op je beleggingsrekening of veilig laten staan als noodfonds op je spaarrekening. Je weet daarnaast ook exact wat je maandelijks kwijt bent, zo kom je nooit voor een vervelend dilemma te staan bij onderhoud of reparatie. Heb je een auto gekocht en deze moet een aantal dagen voor reparatie naar de garage, dan krijg je doorgaans geen vervangend vervoer. Een auto huren Rotterdam is dan de enige optie. Dit gaat ook direct gepaard met nog meer kosten.

Vervangend vervoer

Voor velen is een auto een essentieel gebruiksobject. Het brengt ons van A naar B en vaak hebben we hem dagelijks nodig voor ons werk. Het is dan ontzettend vervelend, dat we bij schade of diefstal enkele dagen of zelfs weken zonder moeten zitten. Bij een gekochte auto, moeten we vaak zelf bij een autoverhuur vervangend vervoer regelen, wat zorgt voor extra kosten. Heb jij een lease auto, dan hoef je bij schade, onderhoud of diefstal niet wakker te liggen van vervangend vervoer. Dit wordt namelijk gewoon voor je geregeld. Zo hoef jij je dus geen zorgen te maken dat je zonder auto komt te zitten. De leasemaatschappij regelt namelijk vaak nog dezelfde dag een andere auto voor je.