Algemeen

Arno Spekschoor stopt als wethouder

BORNE - Het CDA Borne moet in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 op zoek naar een nieuwe wethouder, want hun huidige man op die post heeft besloten te stoppen. Wethouder Arno (A.A.L.M.) Spekschoor gaat de politieke arena per 1 maart verlaten. Op datzelfde moment treedt hij in dienst bij MLG Gebiedsontwikkeling en krijgt als standplaats het nieuw te openen kantoor in Hattem. 

Directeur Joost Maas van MLG denkt dat Spekschoor daar als een soort boegbeeld zal kunnen gaan functioneren. Het bedrijf denkt dat gebiedsontwikkeling in het gebied zelf begint en houdt zich momenteel bezig met een aantal grote projecten in Noord-Brabant en de verwachting bestaat dat er op het gebied van gebiedsontwikkeling in Noord-Nederland de komende jaren ook veel te doen zal zijn en opent om die reden een vestiging in Hattem.  
 
“Wij zijn goed in het vertalen van overheidsopgaven naar de praktijk in het landelijk gebied. Dat kan gaan om nieuwe rijks – of provinciale wegen tot het maken van afspraken met betrokken partijen over beregening ten behoeve van de landbouw in de omgeving van natuurgebieden. Wij denken dat Spekschoor met zijn achtergrond, zijn netwerk en zijn agrarische kennis een belangrijke aanvulling op ons team kan zijn”, aldus Maas. 

Twee hoofdpijndossiers 
Spekschoor trof bij zijn aantreden als wethouder in Borne twee hoofdpijndossiers aan. Allereerst de slechte financiële situatie van de gemeente en daarnaast het probleem rond de Rondweg ZenderenHet financiële probleem heeft hij aardig opgelost, zodat de gemeente voor het komende jaar weer wat vlees op de ribben heeft. Het probleem van de Vloedbeltverbinding leek vorige week ook opgelost toen de provincie zich achter het standpunt van Borne opstelde, maar het college van gemeente Almelo heeft al laten weten zich daar met hand en tand tegen te zullen verzetten.

Het CDA Borne betreurt uiteraard het vertrek van Spekschoor, maar is anderszins blij dat de aankondiging tijdig is gekomen zodat er voldoende tijd is om een capabele opvolger te zoeken. “Wij zijn blij met wat Arno voor ons en de gemeente heeft betekend. Hij heeft mede gezorgd voor de verjonging in ons team. Hij heeft toegezegd beschikbaar te blijven voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen en ons te helpen bij eventuele coalitie onderhandelingen”, aldus Bo ter Braak namens het CDA Borne. 

Carrièreswitch 
Spekschoor zelf kijkt met voldoening terug op de voorbije periode en is dankbaar voor het vertrouwen dat het CDA hem heeft geschonken. “Daarnaast ben ik dankbaar dat ik samen met de andere collegeleden, de raad en het ambtelijk apparaat heb mogen werken aan het gezond maken van de gemeentefinanciën. Het is een zware periode geweest en nu zich een unieke kans voordoet om een carrièreswitch te maken, grijp ik die met beide handen aan.”