Algemeen

Arne Slot Voetbaldagen naar gemeente Tubbergen

TUBBERGEN - STEVO is bijzonder trots dat in de meivakantie de ‘Arne Slot Voetbaldagen’ op haar complex georganiseerd gaat worden. Maar liefst drie dagen lang voetbalplezier. Momenteel stromen de aanmeldingen binnen en belooft het een meer dan geslaagde editie te worden. Voor Arne Slot, oud-trainer van o.a. AZ en vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van Feyenoord, zijn tijdens de voetbaldagen techniek, afwisseling en plezier de basis voor drie dagen fun. Meedoen kan tot en met 13 jaar. En natuurlijk wil je daar als voetballiefhebber bij zijn. Gegarandeerd dat je over vele jaren met trots kunt vertellen over je deelname aan de Arne Slot Voetbaldagen.

Je kunt je nog aanmelden vóór eind april (www.arneslotvoetbaldagen.nl) om verzekerd te zijn van deze unieke kans om samen met leeftijdsgenootjes (jongens en meisjes) te trainen als een prof. Doe met je hele team mee of enthousiasmeer je vriendjes, broertjes of zusjes. Het beloven onvergetelijke dagen te worden. En natuurlijk zijn de dagen ook toegankelijk voor alle verenigingen rondom Geesteren.

Arne Slot aan het woord
Jakko is op een steenworp afstand van Geesteren geboren. En daar in Bergentheim begon ook zijn voetbalcarrière. Dag en nacht was hij in de weer met een bal, speelde hij partijtjes voetbal met zijn vrienden en verdiepte hij zich in het welbekende voetbalboek van Wiel Coerver. Elke oefening uit het boek wilde hij tot in perfectie kennen. En dat heeft hem geen windeieren gelegd. In zijn herinnering was hij bijna de hele dag aan het voetballen. Arne Slot: “Wij maakten toen nog geen speelafspraakjes. Hadden geen iPad en spelcomputers. De bal was onze grootste vriend. Iedereen in de buurt wist op welke pleintjes er gevoetbald ging worden. Na school en een glas ranja ging ik dan ook zo snel als ik kon naar de pleintjes om te voetballen met mijn vrienden. Dan even wat eten ’s avonds en vervolgens weer de straat op om nog een uurtje te kunnen voetballen met de kinderen uit de buurt.” Op de vraag of het al vroeg duidelijk was dat hij een groots voetballer zou worden zegt Arne: “Dat weet ik eigenlijk niet. Mijn vader was als voetballer een begrip in de regio en heeft het zelfs tot in het Nederlands amateurelftal geschopt. Dat was voor die tijd echt heel bijzonder. Dit zorgde er natuurlijk voor dat er op ons als kinderen extra gelet werd. Mensen hebben toch vaak het idee dat als papa heel goed kan voetballen de kinderen dezelfde aanleg hebben. Daarnaast merkte ik wel dat ik in wedstrijden en op het schoolplein altijd bij de beste spelers hoorde. Dus dat ik goed kon voetballen was al vrij vroeg duidelijk denk ik. Maar of dat genoeg is om tot het betaald voetbal door te dringen is natuurlijk van heel veel zaken afhankelijk.” Over het belang van sport en bewegen voor kinderen is Arne Slot duidelijk. “Zelf heb ik ervaren hoe mooi sport kan zijn in je opvoeding en zeker ook hoe leerzaam sport is voor kinderen. Samen spelen, winnen of verliezen. Je aanpassen aan de weerstand van je tegenstander, de sociale contacten in de kleedkamer en gericht trainen om beter te worden. Het zijn allemaal zaken die je vormen en die kinderen meenemen in hun rugzak naar volwassenheid. Wij leefden de hele dag buiten. Nu is dat minder. We moeten kinderen dus echt helpen, stimuleren en motiveren om in beweging te komen en vooral om te blijven sporten.” Arne vervolgt: “Deels kwam ik misschien daarom ook wel op het idee om de Arne Slot Voetbaldagen in Oost-Nederland op te zetten. Al moeten we het ook niet al te ingewikkeld maken. Ik ben een voetbaldier en weet nog hoe leuk ik het als kind vond dat ik de hele dag mocht voetballen. Juist daarom vind ik het mooi dat we met de voetbaldagen kinderen de kans bieden om drie dagen lang te trainen als een prof. Daarbij zetten we ook echt in op beleving en enthousiasme.”

Kinderen moeten over twintig jaar met trots vertellen over hun deelname aan de Arne Slot Voetbaldagen.
“Ik geloof heel sterk dat je door enthousiast en motiverend te coachen kinderen zoveel meer plezier kunt laten beleven. Dus de nadruk op onze voetbaldagen ligt op wat kinderen wel kunnen en hoe we ze kunnen stimuleren om nog beter te worden. Maar altijd vanuit een positieve benadering. Ik wil dan ook nooit horen van onze trainers wat een kind niet kan. Nee, de nadruk moet gelegd worden op hoe goed een kind bepaalde oefeningen uitvoert. Iedereen kan een leuke training verzinnen. De manier waarop je kinderen coacht is echter bepalend of kinderen het echt een leuke oefening gaan vinden. En niet minder belangrijk, dat ze ook beter worden van drie dagen trainen. Maar wel in die volgorde; eerst plezier en door plezier te ervaren ga je beter voetballen.” De Arne Slot Voetbaldagen worden gehouden op het complex van STEVO in Geesteren in de meivakantie op 6, 7 en 8 mei. Het beloven dagen te worden om nooit te vergeten.

Opgeven kan nog tot eind april via www.arneslotvoetbaldagen.nl.