Algemeen

Ambachtelijk bereide lekkernijen van La Bomba vallen al tien jaar in de smaak

DENEKAMP – De ballonnenboog in de Vledderstraat laat zien dat er iets te vieren valt in het centrum van Denekamp. De geur van vers belegde broodjes, ijs, gebak, koffie, chocolade, bonbons en macarons nodigt uit om naar binnen te stappen. Achter de ballonboog begeeft zich het bijzonder fraai en sfeervol aangeklede pand van La Bomba. De geur bedriegt niet; de huisgemaakte producten van La Bomba zijn een verwennerij voor de smaakpapillen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de jubilerende patisserie c.q. ijssalon al tien jaar in de smaak valt bij de bezoekers en toeristen uit de omgeving.

Team La Bomba tijdens het tienjarig jubileum.

La Bomba viert tienjarig jubileum

Het is donderdag 28 april, daags na Koningsdag, wanneer La Bomba exact tien jaar bestaat. Hoewel het druk is aan de Vledderstraat, is iedereen enthousiast. Eigenaren Jitse ter Ellen en Wendy Bodde ontvangen, met het team van La Bomba, vele felicitaties en complimenten van de bezoekers. ’s Avonds vieren Jitse en Wendy het jubileum met hun familie en het team van La Bomba. Daarmee is de feestvreugde nog niet voorbij. Om de loyale bezoekers te bedanken komt La Bomba komende week, van dinsdag 10 tot en met zondag 15 mei, ‘als traktatie’ met een speciale actieweek waarbij vele leuke prijzen te winnen zijn. 

Alles zelf gemaakt

Met het jubileumfeest wordt hard werken beloond. “We zijn heel klein begonnen met alle middelen die we hadden. Ik had een achtergrond in het bakkersvak en werkte destijds in een bakkerij. Maar bij het werken voor een baas kon ik mijn creativiteit niet kwijt, ik wou graag iets voor mezelf gaan doen en mijn eigen creaties ontwikkelen. Omdat wij met La Bomba alles altijd zelf en op ambachtelijke wijze produceren was er een investering nodig. Voor de opening van de zaak hebben we daarom alles zelf gedaan, van het stukadoren tot het zetten van de tegels. Daarbij werkte Wendy ook nog in de zorg”, aldus Jitse. “Het werk in de zorg bleef ik aanvankelijk nog doen omdat we niet wisten hoe een nieuw ijssalon in Denekamp zou worden ontvangen”, voegt Wendy hieraan toe. “Er waren destijds al een aantal ijssalons in het dorp en mensen uit onze omgeving spraken daarom ook uit dat ze geen vertrouwen hadden in onze plannen. Uiteindelijk heeft dat ons alleen maar gemotiveerd om te gaan ‘knallen’. Gelukkig kijken we daar nu met een grote glimlach op terug”, aldus Wendy. “Maar, zonder ons team was dat nooit gelukt”, vertellen de jonge ondernemers eensgezind. “Wij hadden er vertrouwen in omdat La Bomba het anders doet dan de rest. Gelukkig wisten de klanten ons vanaf het begin te vinden. Er is een trouwe klantenkring in Denekamp, maar ook veel toeristen en bezoekers uit de omgeving, zoals Duitsland, Oldenzaal, Ootmarsum etc. komen bij La Bomba over de vloer. Vooral in het begin moesten we daar veel en hard voor werken, in de zomerperiode draaiden we soms wel 100 uur in de week. Gelukkig heeft ons vanaf dag 1 een gigantisch gemotiveerd team van collega’s erdoor weten te slepen, waar we tot op de dag van vandaag erg dankbaar voor zijn”, aldus Jitse.

Perfectionisten

Door de jaren heen bleef La Bomba het assortiment uitbreiden met nieuwe smaken en producten. Eind 2015 volgde een uitbreiding van het pand waarna La Bomba uitgroeide tot de sfeervolle lunchroom die het vandaag de dag is. Het harde werk en vertrouwen door ‘anders te zijn dan de rest’ werd beloond. Het onderscheidende zit vooral in het maakproces verklaart Jitse: “Kwaliteit staat bij ons altijd voorop. We doen alles onder het motto ‘we doen het goed of we doen het niet’. Als we niet kunnen garanderen dat het perfect wordt dan doen we het niet. Wij maken yoghurtijs van verse yoghurt en karamelijs van karamel. Het klinkt gek, maar dat doet bijna niemand op deze manier.” Met ijssoorten als karamelijs weten ze zich echt te onderscheiden, zo maakt bijna iedereen het ijs met een karamel smaakpasta. Bij La Bomba karamelliseren ze de suikers van het ijs eerst in een pan, en voegen ze vervolgens de rest van alle ingrediënten toe om tot het perfecte resultaat te komen. “Bij vanille-ijs gebruiken we echte vanillestokjes uit Madagaskar. De melk komt rechtstreeks van de boerderij van Wendy’s ouders.  Ook alle sauzen maken we zelf. Dat proces is duurder en tijdrovender, in plaats van 5 minuten zijn wij bijvoorbeeld 40 minuten bezig om karamelijs te maken. Maar uiteindelijk is het wél lekkerder.” Wendy knikt bevestigend: “Daarin willen wij onderscheidend zijn. Dat wat wij proberen is de maximale kwaliteit te garanderen. Daarin zijn wij perfectionisten. Een zo goed en lekker mogelijk product maken, dat is wat La Bomba wil blijven doen.”

 

La Bomba
Vledderstraat 10
7591 DJ Denekamp
tel. 0541 - 356530
www.la-bomba.nl
info@la-bomba.nl

Uw reactie